Zorg voor jonge mensen met dementie - Interzorg Drenthe

Jonge mensen met dementie

Dat mijn zus zo snel verandert, dat went nooit. Maar het geeft me rust dat ze het hier goed heeft.

Jonge mensen met dementie

Wanneer op jongere leeftijd dementie zijn intrede doet, heeft dat andere gevolgen dan wanneer het zich op hoge leeftijd manifesteert. Speciaal voor deze mensen bieden wij zorg, begeleiding en training. Dat kan thuis of in Nieuw Graswijk, een woonplek die speciaal is ingericht vanuit het perspectief van jongere mensen.

Waarmee kunnen we u van dienst zijn?

Deze vraag stellen wij regelmatig. Of eigenlijk: dagelijks. Want het gaat om u.
De diagnose dementie is ingrijpend, zeker op jonge leeftijd. Het kan uw wereld op z’n kop zetten. En niet alleen dat van u, ook dat van de mensen in uw omgeving. Tot voor kort werkte u wellicht nog en leidde u een druk gezinsleven. Wij ondersteunen u graag, zodat u uw eigen leven zolang mogelijk voort kan zetten zoals u dat graag wilt. U bepaalt hoe wij daaraan een bijdrage kunnen leveren, van zorg tot behandeling en van service tot begeleiding. Dat doen we graag, met u en uw omgeving. En daarin is ontzettend veel mogelijk.

Samen & dicht bij uzelf

Als u in uw leven met dementie een nieuwe balans probeert te vinden, maakt u daarin uw eigen keuzes: waar wil ik wonen, welke zorg heb ik nodig en wie ondersteunt mij daarbij?
U te ondersteunen bij uw zorgvraag, daarin zijn onze medewerkers deskundig. U en de mensen in uw omgeving zijn op uw beurt deskundig waar het gaat om de zorg die u wenst. Samen bespreken we dan ook uw situatie, wensen en mogelijkheden. Zodat u dicht bij uzelf kunt blijven.
Daarbij staan vooral de mogelijkheden (van u en onze ondersteuning) op de voorgrond.

Thuis blijven of wonen met ondersteuning?

Het kan zijn dat op een gegeven moment thuis wonen voor u niet meer de beste optie is. Dan kunt u kiezen voor wonen in een appartement in onze locatie Nieuw Graswijk in Assen: dit moderne appartementencomplex is ontworpen en ingericht voor jongere mensen met dementie en mensen met niet-aangeboren hersenletsel.
Maar het kan ook zijn dat thuis wonen nog best mogelijk is, met goede begeleiding. Ook daarin bieden wij vele mogelijkheden, passend bij uw wensen.

Heeft u vragen of wilt u langskomen? Bel of mail ons gerust.

0800 22 33 404
klantencentrum@interzorg.nl