Thuiszorg jonge mensen met dementie - Interzorg Drenthe

Zorg bij u thuis

Als u thuis woont en het begin van dementie is vastgesteld, kunnen wij u een helpende hand bieden.

Als u thuis woont en het begin van dementie is vastgesteld, kunnen wij u een helpende hand bieden. De zorgbegeleiders van ons team Wijkzorg zijn daarin deskundig en ervaren.
Zij werken samen met u, mantelzorgers, huisarts en eventuele andere zorgaanbieders. Juist met deze ondersteuning kunt u zo lang en zo goed mogelijk op uw vertrouwde plek blijven wonen. Om dat optimaal mogelijk te maken, bieden wij ook extra service in uw wijk.

Wat uw zorgbegeleider voor u kan doen

U geeft zelf aan waarmee wij u van dienst kunnen zijn. Uw zorgbegeleider is daarin uw vaste contactpersoon en kan u bijvoorbeeld helpen met:

  • Informatie & advies over het omgaan met de gevolgen van dementie
  • Verwijzing naar organisaties die iets voor u kunnen betekenen
  • Aandacht voor bijkomende aandoeningen en ondersteuning bij depressies
  • Advies aan en ondersteuning van mantelzorgers
  • Zoeken naar mogelijkheden om uw zelfredzaamheid zo lang mogelijk te behouden
  • Begeleiding bij dagopvang of –behandeling
  • Samen met u overleggen met de huisarts en andere hulpverleners

Geen kosten

Aan de zorgbegeleiding thuis zijn geen kosten verbonden.

Tijdelijke opname & dagbehandeling

Wanneer u het vermoeden heeft dat u dementie heeft, kunt u met een tijdelijke opname eerst worden geobserveerd en behandeld door een team van verschillende deskundigen. Na deze opname gaat u terug naar huis of wordt wonen bij ons of een andere verblijfsomgeving besproken.

Ook kan het zijn dat u als thuiswonende met beginnende dementie in aanmerking komt voor dagbehandeling.  Op onze dagbehandeling volgt een groep van zo’n vijftien jonge mensen met dementie een dagprogramma dat bestaat uit behandeling, geheugentraining en observatie. Op basis van onze bevindingen denken wij met u mee hoe u het beste uw leven kunt voortzetten zoals u dat graag wilt.

Wacht niet te lang

Dementie heeft ingrijpende gevolgen, zowel praktisch als emotioneel. Wacht daarom niet te lang. Wilt u weten wat wij precies voor u kunnen betekenen? Maakt u gerust een afspraak, dan gaan we samen om tafel.