Intensieve revalidatie › Interzorg

Intensieve revalidatie

Als intensieve revalidatie nodig is, bieden wij u goede mogelijkheden in ons expertisecentrum in Assen, locatie Anholt. Daar staat een team van ervaren en betrokken experts voor u klaar: specialistische artsen, andere behandelaren en verpleegkundigen.

Het doel van revalideren is het (weer) aanleren van dat wat nodig is om zo te leven zoals u dat wilt, met de mogelijkheden die er zijn. Dat gaat altijd door, elke dag van de week. Het motto bij ons is dan ook ‘Alles is revalidatie’.

Alles is revalidatie

Het motto van Anholt is: alles is revalidatie. Want alleen de therapeutische behandelingen, ook de activiteiten en de dagelijkse verzorging zijn erop gericht zijn dat u weer zo zelfstandig mogelijk uw dag in kunt vullen. Wassen, aan- en uitkleden, haar kammen, tandenpoetsen, een boterham klaarmaken, eten en dergelijke beschouwen wij allemaal als oefening. Zelfs de badkamer is dus een revalidatieruimte.

Revalideren op maat

Op de eerste dag van uw verblijf brengen we samen met u in kaart hoe uw revalidatie eruit gaat zien: wat wilt u bereiken, waarmee moeten we rekening houden? Als u dat waardevol en nuttig vindt, betrekken wij uw naaste(n) daar graag bij. De specialist ouderengeneeskunde adviseert welke therapie en ondersteuning u kunnen helpen om uw einddoelen te bereiken.
Vanaf dat moment begint u met uw revalidatie. Dat kan met ondersteuning van fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, advies van een diëtist of begeleiding van een psycholoog, maatschappelijk werker of geestelijk verzorger. Al naar gelang uw doelen, wensen en mogelijkheden.

 

Samen met uw naasten

De inbreng van uw partner, familie en andere betrokkenen wordt op waarde geschat. Wij betrekken hen graag in overleg met u bij uw revalidatie. Wetenschappelijk is bewezen dat dit een positief effect heeft op zowel de therapieresultaten als op de draagkracht. Van u én uw naasten. Op uw verzoek wordt uw familie uitgenodigd om samen met u tijdens een ‘meeloopdag’ de verschillende therapieën te volgen.

Goed voorbereid naar huis

Als het moment van vertrek in zicht is, bereiden we dat samen zorgvuldig voor. In Anholt kunt u bijvoorbeeld in de zogenaamde ‘zelfredzaamheidskamer’ oefenen hoe het is om weer thuis te zijn. Daar betrekken we uw partner of mantelzorger desgewenst ook graag bij, zo kan hij of zij u straks op een verantwoorde manier ondersteunen, mocht dat nodig zijn. Van de ergotherapeut krijgt u daarnaast adviezen om thuis veilig en zo zelfstandig mogelijk te functioneren. Is ondersteuning van thuiszorg nodig? Als u dat wenst, schakelen wij graag onze Wijkzorg voor u in.

Revalidatie voor ouderen met geheugenproblemen

Geheugenproblemen kunnen het revalidatieproces soms flink in de weg zitten, het maakt het lastiger om oefeningen en nieuwe gewoontes goed te onthouden. In Anholt is daarom een etage gereserveerd voor revaliderende ouderen met geheugenproblemen. Zodat wij u in een rustige, veilige en overzichtelijke omgeving kunnen ondersteunen zo snel mogelijk uw eigen leven weer voort te zetten. Zo maken we bijvoorbeeld meer gebruik van automatismen en geven we omgang- en mobiliteitsadviezen aan uw naasten.

Wilt u komen kennismaken?

Komt u daarom gerust langs in Anholt om een kijkje te nemen en om te bespreken wat wij precies voor u kunnen betekenen. Maakt u dus gerust een afspraak, dan nemen wij de tijd voor u.