Wonen met ondersteuning blinde en slechtziende ouderen - Interzorg Drenthe

Wonen met ondersteuning

Er kan een moment komen dat thuis blijven wonen niet meer gaat of niet meer de beste optie is. Dan kunt u kiezen voor wonen in gezamenlijkheid in Hendrik Kok.

Op deze locatie is de woonomgeving volledig aangepast op mensen met een visuele beperking. U woont er comfortabel en veilig in een eigen appartement, terwijl u op elk moment van de dag een beroep kunt doen op een deskundig team. In overleg met u en uw naasten stemmen we de zorg, behandeling en dagbesteding af op uw wensen. De manier waarop wij dat doen, leest u op de pagina Werkwijze: tot uw dienst.
Het gaat erom dat u zich thuis voelt en dat u zichzelf kunt zijn. Want: u woont niet bij ons, wij werken bij u.

Over alles is nagedacht

In alle opzichten is het dagelijks leven binnen Hendrik Kok afgestemd op uw beperkte zichtvermogen of blindheid. Zo is over alle onderdelen in het gebouw – de indeling, de appartementen, de gemeenschappelijke ruimten en de voorzieningen – goed nagedacht. Het zijn juist uw andere zintuigen die worden aangesproken. Daardoor kunt u zich overal goed oriënteren. Zodra u bijvoorbeeld het gebouw binnenkomt of verlaat, klinkt er een bel. Een stem in de lift vertelt u waar u bent en waar u naartoe gaat. Op de vloeren liggen oriëntatiematten en lijnverlichting volgt de looproutes. Langs alle wanden vindt u handige leuningen en drempels zult u niet tegenkomen. Daarnaast staan u allerhande hulpmiddelen tot uw beschikking zoals een daisyspeler (een speciale cd-romlezer die ingesproken teksten voorleest), loepen, voorleesapparatuur en hulpmiddelen voor het gebruik van telefoon en computer. Ook is er een beeldtekst met spraakondersteuning op uw tv. En niet te vergeten: onze medewerkers zijn speciaal toegerust om met vragen als de uwe om te gaan.

Wilt u komen kennismaken?

Een plek moet goed voelen en ‘kloppen’. Komt u daarom gerust langs om een kijkje te nemen in Hendrik Kok en om te bespreken wat wij precies voor u kunnen betekenen. Maakt u dus gerust een afspraak, dan nemen wij de tijd voor u.