Dagbesteding & -behandeling › Interzorg

Dagbesteding & -behandeling

Als u thuis woont, kan het zijn dat u behoefte heeft om bijvoorbeeld een dagdeel of een of meerdere dagdelen gebruik te maken van onze passende dagbesteding. Als u training of begeleiding nodig heeft, kunt u daarnaast een beroep doen op onze dagbehandeling.

Passende dagbesteding

Woont u zelfstandig, maar merkt u dat u zich wat minder goed kunt redden? Krijgt u hulp van naasten en kunnen zij daar ondersteuning bij gebruiken? Dan is passende dagbesteding misschien wel iets voor u. Samen met een groep leeftijdsgenoten brengt u op een prettige wijze de dag door. Dat kan één of meerdere keren per week, hele of halve dagen. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. In De Wijde Blik in Assen, De Driemaster in Smilde, De Hoprank in Peize en Hendrik Kok in Rolde kunnen wij u dagbesteding aanbieden. U brengt de dag grotendeels in een groep door. Deelnemers wisselen vaak tips met elkaar uit die in het dagelijks leven goed van pas kunnen komen. Activiteiten variëren van bingo, knutselen, zingen, geheugentraining, sjoelen en bloemschikken tot het maken van een uitstapje.

Speciaal voor blinde & slechtziende ouderen

Bent u blind of slechtziend, dan is er voor u dagbesteding in Rolde. Het dagprogramma wordt zowel groepsgewijs als individueel aangeboden. U krijgt begeleiding van gespecialiseerde medewerkers én vrijwilligers in het gevarieerde programma. U kunt bijvoorbeeld spelletjes doen, handwerken, knutselen, zingen, we lezen samen de krant en er wordt gezamenlijk gegeten. Om ervoor te zorgen dat u zich thuis nog zo goed mogelijk kunt redden, geven wij u adviezen en begeleiding. Ook groepsdeelnemers geven elkaar vaak waardevolle tips.

Locaties & openingstijden passende dagbesteding

Dagbesteding De Welkom
Locatie De Wijde Blik in Assen.
Geopend: maandag t/m vrijdag.

Dagbesteding De Stiel
Locatie De Hoprank in Peize.
Geopend: maandag t/m vrijdag

Dagbesteding De Sloep
Locatie De Driemaster in Smilde.
Geopend: woensdag en vrijdag

Dagbesteding Walk-INN
Locatie Hendrik Kok in Rolde
Geopend: maandag t/m vrijdag voor mensen met een visuele beperking.
Eén keer per twee weken op woensdagmiddag, voor slechtziende en slechthorende mensen.

Dagbehandeling

Als u training of intensieve begeleiding wenst vanwege een ziekte, lichamelijke beperking of geheugenproblemen, dan biedt de dagbehandeling in onze locaties Anholt en Nieuw Graswijk in Assen wellicht uitkomst. Als u dat prettig vindt, halen en brengen wij u en zorgen wij voor een maaltijd.

Dagbehandeling Anholt
De Dagbehandeling in Anholt in Assen is bestemd voor mensen met een lichamelijke beperking. Het programma bestaat uit oefen- en ontspanningsactiviteiten, creatieve bezigheden en therapieën zoals fysiotherapie en ergotherapie. U komt hier om te revalideren, om achteruitgang tegen te gaan en/of om uw zelfredzaamheid zoveel mogelijk te behouden of te vergroten. U kunt hier de dag of een dagdeel in groepsverband doorbrengen.

Dagbehandeling Nieuw Graswijk
Wanneer u kampt met geheugenproblematiek, is mogelijk de dagbehandeling in Nieuw Graswijk geschikt voor u. Samen met anderen kunt u hier deelnemen aan bijvoorbeeld beweeg-, muziek- en creatieve activiteiten. Voor elk wat wils, is het motto. Ook diagnosestelling en geheugentraining kunnen deel uit maken van het programma.