Diëtetiek › Interzorg

Diëtetiek

Heeft u al langere tijd een verminderde eetlust? Of is uw eetpatroon door andere oorzaken veranderd? Vraag dan een gesprek aan met de diëtisten van INNBalanZ. Wij helpen u een evenwichtig eetpatroon samen te stellen, zodat u zich prettig en fit kunt (blijven) voelen.

Wat kunnen wij voor u doen?

Soms zorgt ouder worden voor veranderingen in uw eetpatroon. U heeft bijvoorbeeld slikproblemen of gebitsproblemen. Maar ook ziekte, medicijngebruik, immobiliteit en veranderingen in eetlust en smaak kunnen het eetpatroon veranderen.
Wij kunnen u helpen met het opstellen van voedingsadviezen en diëten waarbij we rekening houden met uw voedingswensen.

Hierbij valt te denken aan:

  • Dieetadviezen bij diabetes
  • Dieetadviezen bij overgewicht
  • Glutenvrij dieet
  • Menu aanpassingen
  • Aanvullende voeding bij decubitus
  • Aanvullende voeding bij (dreigende) ondervoeding

Daarnaast werken we samen met logopedisten op het gebied van slikproblemen.

Werkwijze

Wij gaan met u aan de slag na een verwijzing van uw (huis)arts. We overleggen wat uw wensen zijn. Als u het prettig vindt, kan bij dit gesprek ook een contactverzorgende of familielid aanwezig zijn. We bepalen het doel van het nieuwe voedingspatroon en welke aanpassingen er nodig zijn. Het doel kan bijvoorbeeld bestaan uit het bereiken van een streefgewicht, vermindering van bestaande klachten of het bereiken van een volwaardige voeding.

De aanpassingen worden aan u voorgelegd en eventueel ook uitgelegd aan de familie of de verzorgende. Uiteraard blijven we hierna betrokken en als het nodig is passen we tussentijds uw voedingspatroon of het dieet aan.
Ook werken wij samen met onze logopedisten, wanneer er sprake is van slikproblemen.

Vergoeding

De diëtist is opgenomen in het basispakket van uw zorgverzekering. Het is mogelijk dat de kosten van de diëtist onder uw eigen risico vallen. Informatie hierover kunt u opvragen bij uw zorgverzekeraar.