Fysiotherapie › Interzorg

Fysiotherapie › Interzorg

Fysiotherapie

Als u ouder wordt, kan bewegen niet meer zo vanzelfsprekend zijn als u gewend was. Uw conditie gaat achteruit en de kracht in uw benen begint af te nemen. Overeind komen wordt lastiger en uw evenwicht raakt soms verstoord. Al die dingen die zo belangrijk zijn voor uw zelfstandigheid - lopen, traplopen, fietsen, aankleden, huishouden - kunnen moeilijker worden. De fysiotherapeuten van INNBalanZ kunnen u hierbij helpen.

Wat kunnen wij voor u doen?

Wij hebben ons gespecialiseerd in de behandeling van ouderen. Wij kennen de ziekten en aandoeningen die veel voorkomen onder ouderen en volgen de ontwikkelingen daarin op de voet. Wij zijn ervoor om uw lichamelijk functioneren te verbeteren en u te helpen bij het tegengaan van verdere achteruitgang. Ook wanneer u binnenkort wordt geopereerd, kunnen wij u helpen bij de voorbereiding daarop. Na thuiskomst uit het ziekenhuis, verpleeghuis of revalidatiecentrum kunt u bij ons terecht voor verdere therapie. Daarnaast geven wij advies, instructie en voorlichting over bijvoorbeeld hulpmiddelen.

Werkwijze

Binnen ons team hebt u uw eigen fysiotherapeut. Hij of zij brengt uw klachten en vragen in kaart en onderzoekt u. Het resultaat wordt met u besproken. Soms is een advies voldoende, soms is behandeling wenselijk. Wij maken dan een behandelplan dat is afgestemd op wat u wenst en wat fysiek haalbaar voor u is. De behandeling bestaat bijvoorbeeld uit een looptraining, evenwichtsoefeningen, valpreventie, arm- en handtraining of oefeningen voor het opstaan uit uw bed of stoel. Daarnaast is er de mogelijkheid om deel te nemen aan één van onze groepsactiviteiten. Ook kunt u bij ons onder deskundige begeleiding zelfstandig oefeningen doen. Als u niet mobiel bent, behandelen wij u thuis.

Binnen INNBalanZ werken wij nauw samen met de andere behandeldisciplines. Ook zijn we mantelzorgers en andere behandelaars rondom u graag van dienst met advies en begeleiding.

Vergoeding

Fysiotherapie wordt door de zorgverzekeraar vergoed vanuit de aanvullende verzekering. INNBalanZ kan voor u nakijken voor hoeveel behandelingen u bent verzekerd.
Hier vindt u tevens het vergoedingenoverzicht van fysiotherapie.