Maatschappelijk werk › Interzorg

Maatschappelijk werk › Interzorg

Maatschappelijk werk

Een kortdurend of langdurig verblijf in een verpleeghuis of woonzorgcentrum kan een ingrijpende gebeurtenis zijn in iemands leven. Voor wie dat extra steuntje in de rug nodig heeft, is er het maatschappelijk werk.

Maatschappelijk werk kan u en uw naasten begeleiden in het omgaan met bijvoorbeeld een ziekteproces en veranderde (woon)omgeving. Daarnaast kan het maatschappelijk ondersteunen bij het verwerken, aanpassen en aanvaarden van de nieuwe situatie. Het maatschappelijk werk helpt ook bij ontslag naar huis of naar een andere instelling. Ook voor praktische vragen (financieel, administratief, aanvraagformulieren etc.) kunt u bij het maatschappelijk werk terecht.

Werkwijze

U kunt zelf vragen om begeleiding van maatschappelijk werk, maar ook kan de specialist ouderengeneeskunde u doorverwijzen. Na een eerste kennismaking wordt gekeken wat uw vraag en/of behoefte is en geeft u daar samen vorm aan.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Op verschillende gebieden kan het team Maatschappelijk werk u ondersteunen. Hierbij kunt u denken aan:

  • Ondersteuning bij praktische zaken zoals het CAK (Eigen bijdrage), Informatie over machtigingen, bewindvoering en mentorschap, huisvesting, hulpmiddelen en verwijzingen
  • Ondersteuning bij verliesverwerking
  • Ondersteuning bij acceptatie
  • Ondersteuning voor partners / mantelzorgers
  • Gespreksgroepen voor partners van dementerende bewoners en bezoekers dagbehandeling;
  • Advisering bij zoeken naar een passende woonvoorziening