Wijkzorg › Interzorg

Wijkzorg › Interzorg

Wijkzorg

U wilt thuis blijven wonen, maar komt tot de conclusie dat u daarbij ondersteuning nodig heeft. Bijvoorbeeld door ziekte of een lichamelijke beperking. In dat geval kan Wijkzorg u een helpende hand bieden. Een wijkverpleegkundige bespreekt met u welke ondersteuning nodig is en hoe dat kan worden georganiseerd. Woont u in de gemeente Aa en Hunze, Assen, Midden-Drenthe, Noordenveld of Tynaarlo? Dan is Wijkzorg u thuis graag van dienst.

Persoonlijke verzorging

Heeft u behoefte aan ondersteuning bij het opstaan, naar bed gaan, douchen, aan- of uitkleden, eten of naar het toilet gaan? Wij bieden u de helpende hand. Maar desgewenst ook bij het omgaan met ziekte, ouderdomsproblemen en het gebruik van medicijnen. Persoonlijke verzorging kan tijdelijk zijn, om u op weg te helpen, maar ook langdurig, als u bijvoorbeeld chronisch ziek bent.
 

Verpleging

Heeft u bijvoorbeeld hulp nodig bij het verzorgen van een wond, het innemen van medicijnen, de verzorging van een stoma of de bediening van een infuus? Onze verzorgenden en verpleegkundigen zijn hier speciaal voor opgeleid en komen bij u thuis voor allerlei verpleegtechnische handelingen.

Nachtzorg

Wijkzorg is altijd bereikbaar: 24 uur per dag, 7 dagen per week. Ook in de nacht kunt u een beroep op ons doen. Via een alarmeringssysteem kunt u ons met één druk op de knop bereiken, wij zijn dan snel bij u in huis.

Palliatieve & hoogcomplexe zorg

Wilt en kunt u de laatste fase van uw leven thuis doorbrengen? Dan is palliatieve zorg aan huis mogelijk. Mocht dat niet mogelijk zijn, dan helpt Wijkzorg u met het vinden van een alternatief. Ook voor andere hoogcomplexe zorg aan huis kunt u een beroep op ons doen. Hierbij kunt u denken aan diabeteszorg, begeleiding rond COPD (beschadiging van de longen) en complexe wondzorg.

Zorgbegeleiding thuis bij beginnende dementie

Als het begin van dementie bij u is vastgesteld, vraagt u zich waarschijnlijk af wat het voor u en uw omgeving betekent. Kunt u bijvoorbeeld thuis blijven wonen?  Eén van onze zorgbegeleiders kan samen met u en uw naasten bespreken wat de behoeften en mogelijkheden in uw situatie zijn. Zij zijn gespecialiseerd op dit gebied en werken daarin samen met u, uw naasten, uw huisarts en eventueel andere zorgverleners. Zodat u als dat mogelijk is zo lang en zo goed mogelijk thuis kunt blijven wonen. Aan zorgbegeleiding thuis zijn geen kosten verbonden en u heeft geen zorgindicatie nodig.

Indicatie & vergoeding

Ook voor verpleging en verzorging heeft u geen indicatie nodig. De kosten worden vergoed uit uw zorgverzekering en er geldt geen eigen risico voor.

Steunpunten Wijkteams

In de plaatsen Assen, Rolde, Smilde, Vries en Roden/Peize heeft Interzorg speciale Steunpunten Wijkteams. In en rondom deze plaatsen bieden wij zorg bij u thuis!

Wijkzorg algemeen is te bereiken via: wijkzorg@interzorg.nl of 24-uur per dag via ons Klantencentrum op: 0800 22 33 404 (gratis).

Tijdens kantooruren kunt u de wijkverpleegkundige van de verschillende teams bereiken. Tussen 7.00 en 23.00 uur kunt u tevens de dienstdoende wijkverpleegkundige bereiken. Onderstaand alle gegevens van de teams op een rij.

Team Assen e.o.    
06 23 97 98 02 Wijkverpleegkundige  
06 10 65 73 50 wijkzorgassen@interzorg.nl  
Team Rolde e.o.    
06 12 53 67 17 Wijkverpleegkundige  
06 16 11 52 80 wijkzorgrolde@interzorg.nl  
Team Vries e.o.    
06 12 53 67 17 Wijkverpleegkundige  
06 23 07 79 94 wijkzorgvries@interzorg.nl  
Team Roden / Peize e.o.    
06 12 69 85 65 Wijkverpleegkundige  
06 20 93 35 10 wijkzorgroden@interzorg.nl  
Team Smilde e.o.    
06 51 96 27 56 Wijkverpleegkundige  
06 23 57 07 10 wijkzorgsmilde@interzorg.nl     
   

                                     

 

 

Promotor score

De Promoter score is het percentage cliënten/cliëntvertegenwoordigers dat een 8, 9 of 10 als cijfer geeft op de NPS-vraag: "Zou u deze instelling bij uw vrienden en familie aanbevelen?" (waarbij 0 = zeer waarschijnlijk niet en 10 = zeer waarschijnlijk wel). Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat de NPS een goed beeld geeft van cliëntervaringen in de organisatie, waarbij in Nederland in een groot aantal gevallen een score van 8 of hoger gezien kan worden als een 'promotor-score'.

De promotor score (berekend in een percentage) van Interzorg is: 83,333 %

Om tot dit percentage te komen, zijn de volgende gegevens verwerkt:

  • Teller: het aantal cliënten/cliëntvertegenwoordigers dat een 8, 9 of 10 geeft op de NPS-vraag -> 100 cliënten/cliëntvertegenwoordigers.
  • Noemer: alle cliënten/cliëntvertegenwoordigers die de NPS-vraag hebben beantwoord -> 120 cliënten/cliëntvertegenwoordigers.