Uw woonruimte › Interzorg

Uw woonruimte

Het gebouw, de appartementen en de tuin zijn zodanig ingericht dat u zich er zo zelfstandig mogelijk kunt bewegen. Maar vooral ook zo, dat u zich er thuis kunt gaan voelen.

Uw eigen appartment

U woont in uw eigen appartement met badkamer en wc. Uiteraard mag u uw woonruimte naar eigen smaak inrichten met uw eigen meubels, verlichting, spullen, bedden- en linnengoed. Als u dat liever heeft, kunnen wij ook zorgen voor een eenvoudige inrichting. Alle appartementen zijn voorzien van aansluitingen voor televisie, telefoon en internet. Standaard beschikken alle woonruimtes over behang, gladde vloeren en een railsysteem om bijvoorbeeld schilderijen aan op te hangen. Wilt u dat liever anders? Alles is mogelijk. Het is tenslotte uw thuis.

Appartement
Winkeltje
Met de (rolstoel)bus
Op de hometrainer
In de tuin
Menu
Galerij
Duofiets

Een gebouw waarover is nagedacht

Over de indeling en afwerking van appartementen en gemeenschappelijke ruimten in Hendrik Kok is goed nagedacht. In alles is rekening gehouden met uw beperkte zichtvermogen of blindheid. Het zijn juist uw andere zintuigen die worden aangesproken. Daardoor kunt u zich overal goed oriënteren. Zodra u bijvoorbeeld het gebouw binnenkomt of verlaat, klinkt er een bel. Een stem in de lift vertelt u waar u bent en waar u naartoe gaat. Op de vloeren liggen oriëntatiematten. Het hele gebouw is voorzien van contrasterende kleuren. Lijnverlichting volgt de lijnen met de looproutes. De verlichting is zo ontworpen dat er geen schaduwen te zien zijn. Langs alle wanden vindt u handige leuningen. Drempels zijn er niet. En binnen Hendrik Kok staan allerhande hulpmiddelen tot uw beschikking. Er zijn bijvoorbeeld daisyspelers (een speciale cd-romlezer die ingesproken teksten voorleest), loepen, voorleesapparatuur en hulpmiddelen voor het gebruik van telefoon en computer. Ook is er een beeldtekst met spraakondersteuning op uw tv. Daarop wordt u geïnformeerd over de activiteiten in de locatie, het menu en het weer.

Heerlijke tuin

Vanaf de voordeur van het gebouw kunt u een wandeling maken door het drie hectare grote park. Loopleuningen wijzen de weg. U vindt er verschillende bankjes, een dierenweide en een grote variatie aan geurende planten en struiken.

Wegwijs in uw nieuwe omgeving

Als u daar behoefte aan heeft maken wij u graag wegwijs in uw appartement, het gebouw en de tuin. Ook kunt u bijvoorbeeld een rondleiding krijgen in Rolde en omgeving. We hebben bovendien een eigen personenbus om u naar de supermarkt, bank, winkels, weekmarkt en het NS-station in Assen te brengen.

Iedereen is altijd welkom

Dat het uw huis is, betekent daarom ook dat u op ieder moment van de dag vrij bent om bezoek te ontvangen. Onze voordeur staat altijd open voor iedereen. Voor uw familie en kennissen die niet in de buurt wonen, biedt de omgeving tal van aantrekkelijke verblijfsmogelijkheden.

Uw huisdier mee?

Het kan zijn dat u een (klein) huisdier heeft waaraan u bent gehecht. Wanneer u of uw familie deze zelf kan verzorgen dan is uw huisdier dan ook van harte welkom.