21 september = Wereld Alzheimer Dag › Interzorg

21 september = Wereld Alzheimer Dag › Interzorg

21 september = Wereld Alzheimer Dag

dinsdag 10 september 2019

Op zaterdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Een dag waarop wereldwijd extra aandacht wordt besteed aan de sterk groeiende groep mensen met dementie. Ook Interzorg gaat rondom deze dag veel aandacht besteden aan dementie. Zo worden er een themadag Geheugen & Muziek en een fietstocht georganiseerd.

Wat houdt de Wereld Alzheimer Dag eigenlijk in?

Wereld Alzheimer Dag, jaarlijks op 21 september, is een initiatief van de overkoepelende organisatie Alzheimer‘s Disease International (ADI). Alzheimer Nederland vraagt rondom Wereld Alzheimer Dag via de landelijke media aandacht voor dementie. Daarnaast organiseren de 51 regionale afdelingen van Alzheimer Nederland allerlei activiteiten, vaak voor een breed publiek. Ook Interzorg gaat in die week extra aandacht besteden aan de ziekte dementie.

Geheugenkoor

Zo organiseert Interzorg De Wijde Blik in Assen, op woensdag 18 september, een themamiddag Geheugen & Muziek. In het restaurant van De Wijde Blik zijn belangstellenden van harte welkom om een kijkje te nemen bij het Geheugenkoor. Het Geheugenkoor laat namelijk heel goed het effect zien wat samen zingen en muziek maken doet met het brein van mensen met dementie. Bij mensen met dementie kan muziek vergeten herinneringen of het gevoel hiervan naar boven halen.

Zing gezellig mee!
Het geheugenkoor begint om 13.30 uur en eindigt rond de klok van 16.00 uur. Kom zelf meezingen en ervaren wat muziek met deze mensen doet. Wij verwachten u dan om 13.00 uur in het restaurant van De Wijde Blik, Van Heuven Goedhartlaan 4 in Assen.

Fietstocht

Bewegen is goed voor lichaam en geest. Ook voor mensen met dementie! Daarom organiseert Interzorg Nieuw Graswijk op zaterdag 21 september, op Wereld Alzheimer Dag, weer een grote fietstocht voor haar cliënten.

Op deze dag fietsen ongeveer 30 cliënten vanaf de locatie Nieuw Graswijk op duo-fietsen (en als het kan op de eigen fiets) een route van Assen naar Balloo en weer terug. Op de Balloohoeve zal er een moment zijn om te genieten van een lekker kopje of thee met iets lekkers. De fietsers worden verdeeld in een ochtend- en een middaggroep.

Klik hier voor een uitvergroting van onderstaande advertentie.