220 cliënten van Interzorg naar het ‘Circus in de Zorg’ › Interzorg

220 cliënten van Interzorg naar het ‘Circus in de Zorg’

donderdag 5 oktober 2017

Op vrijdag 6 oktober verzorgt Circus Sijm met hun productie ‘Circus in de Zorg’ drie voorstellingen bij Interzorg Nieuw Graswijk in Assen. Tweehonderdentwintig cliënten van alle Interzorglocaties in Drenthe komen gratis van de voorstellingen in een grote circustent genieten. De voorstelling is op maat gemaakt voor ouderen en heeft als doel om hen de sfeer van het circus (opnieuw) te laten beleven. Dat past naadloos bij de visie van Interzorg op zorg: mensen ondersteunen hun eigen leven voort te zetten.

Circus Sijm

Circus Sijm reist dit jaar langs verschillende zorginstellingen in Nederland met deze voorstelling. Het programma bestaat uit een interactieve mix van circusacts, theater en muziek, waarbij clowns en circusartiesten proberen alle zintuigen van de bezoekers te prikkelen. Voor cliënten van Interzorg is het bijwonen van de voorstelling gratis. Dat is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit het programma Waardigheid en trots van het ministerie van VWS en een intensieve samenwerking van het circus met verschillende fondsen.

Drie voorstellingen

Circus Sijm voert op vrijdag drie voorstellingen op: om 11.00 uur, 13.30 uur en 15.30 uur. Behalve de cliënten van Interzorg, hun begeleiders en naasten, komen drie kleuterklassen (60 kinderen) van De Marke in Roden ook deze voorstelling bezoeken. In totaal komen er zo’n 450 mensen naar Interzorg Nieuw Graswijk voor het bezoeken van het circus.