'Beweegtuin’ Interzorg Nieuw Graswijk officieel geopend door wethouder Wiersema › Interzorg

'Beweegtuin’ Interzorg Nieuw Graswijk officieel geopend door wethouder Wiersema

woensdag 29 april 2015

Vandaag, woensdag 29 april, is bij zorgcentrum Nieuw Graswijk in Assen een zogenaamde ‘beweegdag’ gehouden. Op deze dag werd onder andere de beweegtuin geopend door wethouder Ruud Wiersema.

De beweegtuin, ook wel fitnesstuin genoemd, is een gevarieerde samenstelling van diverse ‘beweeg’ toestellen speciaal afgestemd op de doelgroep van Nieuw Graswijk (jonge mensen met dementie en mensen met een niet-aangeboren hersenafwijking).

Op de toestellen kan een scala aan oefeningen worden uitgevoerd. Een ieder kan oefenen op zijn of haar eigen niveau, zowel individueel als in groepsverband. De toestellen zijn gericht op het verbeteren van de coördinatie, spierkracht, balans, lenigheid en het uithoudingsvermogen. Zo vind je in de beweegtuin onder andere: een zitje met fietspedalen, een loopbrug, trap, pulley, een rotatieplateau voor de armen, een klanktoestel en een schuiftoestel. Daarnaast is de tuin ingericht met een jeu de boules baan en tafeltennistafel.

Behalve dat ‘bewegen’ deze dag centraal stond, waren er ook diverse kraampjes met een gevarieerd aanbod: van eten tot huisdecoraties. Ook waren er speciale activiteiten voor de cliënten georganiseerd. Deze waren hier al zeer fanatiek mee bezig, zelfs nog voordat de beweegtuin officieel geopend was. Zo konden ze bijvoorbeeld sjoelen, kegelen en fietsen op een hometrainer. Hier kregen ze dan punten voor en die leverde vervolgens weer een heuse ‘kom in beweging’ oorkonde op. Hiernaast waren er nog diverse workshops als: bewegen op muziek en WII Fit. Dit onder begeleiding van enthousiaste en vakkundige fysiotherapeuten.