Cliënten Interzorg Nieuw Graswijk verhuizen naar nieuw pand › Interzorg

Cliënten Interzorg Nieuw Graswijk verhuizen naar nieuw pand

maandag 11 november 2013

De verhuizing van locatie Nieuw Graswijk van Interzorg in Assen is in volle gang. Vorige week is het kantoormeubilair al verhuisd van de Beilerstraat naar de begane grond van de nieuwbouw aan de Juniperusplantsoen. 11, 12 en 13 november volgen de cliënten. Het nieuwe gebouw is volledig afgestemd op de belevingswereld van jonge mensen met dementie en biedt ruimte aan 66 cliënten. Alle cliënten beschikken eind deze week over een eigen, ruim appartement.

Belevingsgerichte zorg

Met het nieuwe pand kan Interzorg de woon-, zorg- en leefomgeving veel beter afstemmen op de levensfase waarin jonge cliënten met een dementie verkeren. Locatiemanager Ria Nijnuis licht toe: “Interzorg werkt vanuit een belevingsgerichte visie en benadering met cliënten met een dementie. Dat betekent dat we de cliënt zoveel mogelijk ondersteunen, zodat hij of zij zich geborgen voelt. Dat doen we door met hulp van de familie ons te verdiepen in wie de cliënt was voordat hij of zij ziek werd. Elke cliënt vraagt om een persoonlijke benadering. Het nieuwe pand Nieuw Graswijk ondersteunt daarbij. Jonge mensen met dementie zijn vaak actiever en zelfstandiger dan ouderen. Bovendien is er soms nog sprake van een jong gezin. De nieuwe appartementen bieden veel meer privacy en zo lijkt het leven van de cliënten meer op dat van thuis.”

Onderdeel van een woonwijk

Het oude pand wordt in december gesloopt. Op die grond gaat bouwbedrijf Strukton ongeveer 23 woonhuizen bouwen. Hierdoor wordt Nieuw Graswijk straks onderdeel van een nieuwe woonwijk. Dat past uitstekend bij de opvatting van Interzorg ‘wij zijn de wijk’. Nieuw Graswijk en haar cliënten zijn geen eiland, maar deel van de samenleving die volop in beweging is.

Reünie en rommelmarkt

Vrijdag 8 november was er in de oudbouw nog een reünie voor oud-medewerkers. Zo’n 250 mensen proefden de sfeer van hun oude werkplek en namen een kijkje in de nieuwbouw. Na de verhuizing is er op zaterdag 16 november van 10.00 tot 14.00 uur een rommelmarkt voor alle geïnteresseerden. Overtollig meubilair zoals tafels en stoelen vinden dan hopelijk een nieuwe eigenaar. Iedereen is welkom in het oude pand, aan de Beilerstraat 215 in Assen.