Cliënten Interzorg verhuisd naar gerenoveerde appartementen De Wijde Blik › Interzorg

Cliënten Interzorg verhuisd naar gerenoveerde appartementen De Wijde Blik

donderdag 5 april 2012

Eind maart hebben tien cliënten hun nieuwe appartement op de begane grond van De Wijde Blik betrokken. De vernieuwde appartementen zijn de eerste die Interzorg oplevert in het kader van een grootscheepse renovatie van het zorgcentrum. Ook het restaurant en de huiskamer op de begane grond zijn inmiddels in een nieuw jasje gestoken. De Wijde Blik biedt na de renovatie van alle verdiepingen eind dit jaar, ruimte aan 122 cliënten, waarvan 49 met een psychogeriatrische zorgvraag (dementie).

Restaurant De Wijde Blik
Restaurant De Wijde Blik

Met de renovatie van De Wijde Blik, kiest Interzorg voor een uitbreiding van de doelgroepen van het zorgcentrum. Naast verzorgingshuisplaatsen voor ouderen, biedt De Wijde Blik straks ook ruimte aan cliënten met een psychogeriatrische-indicatie. Interzorg heeft deze keuze gemaakt op basis van demografische ontwikkelingen. Locatiemanager Reitse Heerze: “Mede door de toenemende vergrijzing, stijgt het aantal mensen met dementie de komende jaren fors. Daardoor neemt de behoefte aan psychogeriatrische zorg toe. Met een aangepast gebouw dat past bij de vereisten van deze tijd, kan De Wijde Blik straks ook specifieke aandacht, rust en veiligheid bieden aan cliënten met een vorm van dementie”.

Ontwerp- en interieurkeuzes

In samenwerking met architectenbureau Team4 en bouwbedrijf Strukton hebben cliënten en medewerkers van Interzorg goed nagedacht over hoe het gebouw eruit moet zien om de juiste zorg en dienstverlening aan de cliënten te kunnen bieden: zoals de omvang van de ruimtes, de keuzes voor materialen en kleuren en het vinden van de juiste balans tussen veiligheid, sfeer en hygiëne. Via de website www.interzorg.nl zijn de keuzes van Interzorg voor ontwerp en interieur te bekijken.

Renovatie van onder naar boven

Vanaf begin 2012 is Interzorg op de begane grond voortvarend gestart met sloop- en bouwwerkzaamheden. Als alles volgens plan verloopt is de renovatie begin 2013 gereed. De renovatie van De Wijde Blik vindt plaats in verschillende fases. De renovatie start op de begane grond en eindigt op de derde verdieping. Door deze manier van renoveren, hoeven slechts vijftig cliënten maximaal één keer intern te verhuizen.

Over De Wijde Blik

Interzorg is een zorgorganisatie met negen locaties in Noord- en Midden Drenthe. Een van de locaties is De Wijde Blik. De Wijde Blik is gevestigd in een woonwijk, dichtbij het centrum van Assen. De Wijde Blik vervult in toenemende mate een centrumfunctie voor de wijk. Met een sfeervol restaurant, de kinderopvang, een kapsalon, een biljartruimte en verschillende activiteitenruimtes staat De Wijde Blik midden in de Asser samenleving. In De Wijde Blik vinden cliënten verschillende vormen van zorg, behandeling, service en wonen onder één dak. Op deze manier kunnen cliënten zolang mogelijk, ook als de zorgbehoefte verandert, in hun vertrouwde omgeving blijven wonen.