Dagbesteding van Interzorg Wijkzorg viert verjaardag 100 jarige › Interzorg

Dagbesteding van Interzorg Wijkzorg viert verjaardag 100 jarige › Interzorg

Dagbesteding van Interzorg Wijkzorg viert verjaardag 100 jarige

vrijdag 20 april 2012

Vrijdag 20 april 2012 was het een groot feest bij dagbesteding De Sloep in Smilde. Mevrouw Willigenburg vierde met familie, vrienden en verzorgenden haar 100e verjaardag. Een feest met muziek en lekkere hapjes.
 

Vrijdag 20 april 2012 was het een groot feest bij dagbesteding De Sloep in Smilde.
Mevrouw Willigenburg vierde met familie, vrienden en verzorgenden haar 100e verjaardag.
Een feest met muziek en lekkere hapjes.

Haar verzorgenden stonden vroeg op om alles te versieren. Op de melodie ‘Lang zal ze leven’ werd mevrouw Willigenburg opgehaald om haar naar de feestzaal te begeleiden. Eenmaal daar aankomen was ze helemaal verast door de hoeveelheid mensen die speciaal voor haar kwamen. Zelfs haar favoriete accordeonist Jan Bakker speelde vrolijke liedjes die iedereen mee kon zingen.
Uit handen van Henk de Vries, directeur Uitvoering en Innovatie bij Interzorg, ontving zij een groot boeket. ’s Middags kreeg de jarige hoog bezoek. Burgemeester Jan Broertjes van de gemeente Midden-Drenthe kwam langs om haar te feliciteren.
 

Dagbesteding De Sloep is gesitueerd bij de Interzorglocatie De Driemaster in Smilde. Mevrouw Willigenburg komt sinds 14 augustus 2009 op deze dagbesteding. Smilde is voor haar geen onbekend terrein. Mevrouw was vroeger kostuumnaaister en cheffin in een zeer goede winkel in Rotterdam. Haar man was handelaar in champignons en bezocht veel markten. Zo kwam hij in Smilde om veenbessen op te halen voor de handel. Hierdoor kwamen zij ook regelmatig voor vakantie in Smilde. Zodoende hebben zij deze mooie omgeving ontdekt.

Mevrouw Willigenburg houdt van het leven en is erg geïnteresseerd hierin. Ze kijkt nog altijd naar het televisieprogramma Pauw en Witteman en weet dan nog naderhand over de onderwerpen te praten. Regelmatig gaat zij naar Assen om te winkelen en iedere week bezoekt ze de kapper.
Met veel plezier bezoekt mevrouw Willigenburg de dagbesteding De Sloep. “We lachen en huilen met elkaar. Ik kan gewoon met iedereen goed opschieten”, aldus de jarige.