De Front-Office van Interzorg De Hoprank in Peize op de 3e plaats van beste Front-Office in Nederland met het keurmerk Veiligvoedsel.nl › Interzorg

De Front-Office van Interzorg De Hoprank in Peize op de 3e plaats van beste Front-Office in Nederland met het keurmerk Veiligvoedsel.nl

woensdag 17 april 2013

Op dinsdag 23 april 2013 ontvangt locatie De Hoprank, onderdeel van Interzorg Noord-Nederland, het Keurmerk Veiligvoedsel.nl. Tijdens een feestelijke bijeenkomst zal de heer Gert-Jan Hemmers, directeur van Stichting Veiligvoedsel.nl, het certificaat overhandigen aan het team van de keuken en het restaurant van De Hoprank.

De Hoprank in Peize
De Hoprank in Peize

Na een traject van een jaar is nu reeds het keurmerk behaald. Het keurmerk is behaald door enthousiaste en gemotiveerde medewerkers, die keihard hebben gewerkt om tot dit mooie resultaat te komen.
Met het Keurmerk Veiligvoedsel toont De Hoprank aan dat zij voldoet aan de warenwettelijke eisen omtrent hygiëne en voedselveiligheid. Om in aanmerking te komen voor het Keurmerk Veiligvoedsel.nl dient een instelling een 7,5 of hoger te scoren tijdens de keuring, waarbij wordt getoetst op ruim 500 punten. De Hoprank behaalde voor de Front-Office een 9,1 en voor de Back-Office een 8,6. Hiermee is het keurmerk ruimschoots behaald!

De Hoprank staat middenin de Peizer samenleving en onderhoudt nauwe banden met allerhande instellingen en organisaties in de Gemeente Noordenveld. De deuren van de Hoprank staan open voor iedereen. Zo kunnen wijkbewoners gebruik maken van al haar faciliteiten, zoals het restaurant “De Deel” waar u, met het keurmerk Veiligvoedsel.nl, kunt genieten van gecontroleerd, vertrouwd en lekker eten.

Interzorg scoort hoog

De Hoprank heeft zich met deze hoge score gevoegd in het illustere rijtje van Interzorlocaties. Vorig jaar heeft De Wijde Blik met landelijk de hoogste score (9,49) de award voor beste nieuwkomer gekregen.
Andere uitkomsten zijn:

  • De Wijde Blik in Assen: 9,49 (2012)
  • Kornoeljehof in Vries: 9,44 (2012)
  • De Driemaster in Smilde: 9,26 (2012)
  • De Hoprank: 9,10 (2013)
  • De Hullen in Roden: 9,29 (2013)
  • Hendrik Kok in Rolde: 8,44 (2013)

Doel van het Keurmerk Veiligvoedsel.nl

Veilig voedsel is voor iedereen de eerste levensbehoefte. Stichting Veiligvoedsel.nl maakt zich sterk voor herkenbare en werkbare voedselveiligheid in Nederland. Met de introductie van het Keurmerk Veiligvoedsel.nl is een zorginstelling in staat aan haar cliënten haar kookkwaliteit te tonen. De bewoners krijgen hierdoor de door velen verlangde keuze voor veilig en lekker eten.
Jaarlijks komen er tussen de 350.000 en 650.000 voedselvergiftigingen voor in Nederland. Jaarlijks overlijden hieraan 20 tot 200 mensen. Hiermee veroorzaakt dit ongeveer evenveel doden als bijv. de ziekte Aids in Nederland. In 2005 werden er 24.000 patiënten opgenomen in een ziekenhuis met als diagnose gastro-enteritis.