De Wijde Blik van Interzorg is er nu ook voor dementerende ouderen › Interzorg

De Wijde Blik van Interzorg is er nu ook voor dementerende ouderen

maandag 19 augustus 2013

Zorgcentrum De Wijde Blik van Interzorg, sinds 1968 gevestigd in de Asser wijk De Lariks, biedt sinds dit jaar wonen met zorg en begeleiding aan 49 ouderen met een dementie. Door renovatie van de bestaande bouw is er een nieuwe psychogeriatrische vleugel gerealiseerd. Hierin bevinden zich vier kleinschalige, gesloten afdelingen. Daarnaast is het bestaande gebouw gerenoveerd. De voltooiing van deze bouwactiviteiten is aanleiding voor een groot feest op vrijdag 30 augustus.

De vier afdelingen voor psychogeriatrische zorg omvatten elk tien tot dertien eenpersoonskamers en een gemeenschappelijke huiskamer met eigen keuken. De bewoners kunnen wandelen over hun afdeling en in de afgeschermde belevingstuin. De eenpersoonskamers mogen met eigen spullen worden ingericht en beschikken over een eigen badkamer en wc. Dat maakt De Wijde Blik extra aantrekkelijk voor cliënten en hun familieleden, want eigen sanitair is in veel psychogeriatrische instellingen niet te vinden. Op de afdelingen wordt belevingsgerichte zorg geboden. In zorg en bejegening, dagbesteding en inrichting van de ruimtes wordt aansluiting gezocht op het brein en de belevingswereld van de dementerende mens.

Verzorgingshuis in een nieuw jasje

In het verzorgingshuisgedeelte van De Wijde Blik wonen circa tachtig mensen. Alle een- en tweepersoonsappartementen zijn gerenoveerd en de gangen zijn in een modern jasje gestoken. Het restaurant, dat plaats biedt aan circa honderd mensen, is uitgebreid. Steeds meer ouderen in de wijk maken namelijk gebruik van de mogelijkheid om er te eten en aan activiteiten deel te nemen. In samenwerking met wooncorporaties Woonzorg en Woonconcept (verhuurders van de serviceflats Ankerhof en Het Anker naast De Wijde Blik) is de groene ruimte rondom de gebouwen voorzien van een verhard wandelcircuit.

Feest

Om de renovatie af te sluiten organiseren De Wijde Blik, Woonzorg en Woonconcept op vrijdagmiddag 30 augustus van 15.00 tot 19.00 uur een feest voor bewoners, familieleden, medewerkers, vrijwilligers, wijkbewoners en andere belangstellenden. Er is van alles te doen voor jong en oud, onder andere een markt met lokale kooplieden, zang-, dans- en muziek, een springkussen en hapjes en drankjes. Meer informatie is te vinden op www.interzorg.nl.