Dynamische bijeenkomst ‘zorg en duurzaam ondernemerschap’ bij Interzorg › Interzorg

Dynamische bijeenkomst ‘zorg en duurzaam ondernemerschap’ bij Interzorg

woensdag 15 februari 2017

Op Valentijnsdag zijn ruim zestig Drentse ondernemers uit het bedrijfsleven en de zorg bij Interzorg, locatie Nieuw Graswijk, samengekomen om te praten over duurzaam ondernemerschap in de zorg. Een dynamische bijeenkomst waar de deelnemers elkaar tips en adviezen gaven op zes actuele thema’s: eten & drinken, wassen & kleding, afval & disposables, schoonmaak &onderhoud van vloeren, logistiek & transport en duurzame inzetbaarheid.

Aan de hand van stellingen werden de deelnemers gevraagd mee te denken over ideeën en acties die zorgorganisaties en hun leveranciers op het gebied van duurzaam ondernemerschap kunnen doorvoeren. Het resultaat was een grote hoeveelheid slimme ideeën , maar ook nieuwe verbindingen en ambities voor de toekomst. Een vervolg kan dan ook bijna niet uitblijven. Naast de thematafels werden de deelnemers ook geïnformeerd over de zorg, behandeling en dienstverlening die de gastorganisatie Interzorg Nieuw Graswijk biedt aan jonge mensen met dementie of  niet-aangeboren hersenletsel. Ook werden de deelnemers getrakteerd op hapjes uit de natuurlijke dieetlijn  die Interzorg speciaal voor de eigen cliënten heeft ontwikkeld.

MVO-Platform

De bijeenkomst was een initiatief van AssenvoorAssen en Ondernemend Assen. AssenvoorAssen organiseert vier keer per jaar een bijeenkomst van het MVO-Platform Assen in de vorm van een meet&greet. In samenwerking met Interzorg en de Natuur en Milieufederatie Drenthe zijn de thema’s uitgedacht en wordt gekeken of in de toekomst ketenprojecten opgezet kunnen worden waarbij verdieping en concretisering van circulaire zorgketens gerealiseerd worden. De volgende bijeenkomst van het MVO-Platform vindt plaats op 18 mei bij Vaart Welzijn.