Eerste geheugenkoor in Drenthe bestaat vijf jaar! › Interzorg

Eerste geheugenkoor in Drenthe bestaat vijf jaar!

dinsdag 23 april 2019

Het geheugenkoor in Interzorg De Wijde Blik bestond afgelopen woensdag 17 april vijf jaar! Het is opgericht in het voorjaar van 2014 en was destijds de eerste van heel Drenthe.

Een mijlpaal die het geheugenkoor niet ongemerkt voorbij heeft laten gaan. Er was deze dag een speciaal programma samengesteld door de vrijwilligers en naasten. Een programma waarin aandacht werd besteed aan oude gedichten en liedjes, maar waar ook een leuke circusact werd opgevoerd. De koorleden en alle overige aanwezigen vonden het geweldig en het was dan ook echt even extra genieten!

Wat is het geheugenkoor eigenlijk?

Het geheugenkoor is bedoelt voor mensen met dementie. Het geheugenkoor is een koor waar mensen met dementie samen zingen, onder begeleiding van professionele muzikanten, en ervaren vrijwilligers. Zingen is namelijk ook een manier van communiceren en bij mensen met dementie stimuleert het een bepaalt deel van het geheugen. Bij een herkenbaar lied, blijken mensen tijdens het zingen zich meer te herinneren, doordat een ander deel van de hersenen wordt aangesproken. Ook zorgt het zingen voor een bewustere en rustigere ademhaling, wat weer ontspannend werkt voor het lichaam.

De kracht van het geheugenkoor

Het geheugenkoor geeft de mensen rust, geborgenheid en een veilig gevoel. Dit komt voort uit het feit dat het geheugenkoor een één op één constructie hanteert. Iedere deelnemer heeft namelijk een vrijwilliger of mantelzorger/familielid naast zich. Op deze wijze wordt tevens de kwaliteit van leven voor deze mensen vergroot.

Iedereen is welkom!

Nu vijf jaar later, zijn er binnen Interzorg inmiddels vier geheugenkoren actief én is een 5e in oprichting! Het geheugenkoor is een formule die zeer goed aanslaat bij mensen met dementie, ongeacht hun leeftijd. Niet alleen voor de cliënten van Interzorg, maar ook voor mensen die niet op een van de locaties van Interzorg wonen. Iedereen is van harte welkom!

Meer informatie?

Iedereen die meer wil weten over het geheugenkoor, of deel wil nemen, kan vrijblijvend contact opnemen met Ans van der Scheer, via: a.vanderscheer@interzorg.nl of Willem Fledderus, via: w.fledderus@interzorg.nl. Of bel ons Klantencentrum op 0800 22 33 404 (gratis).