Eerste paal Interzorg Nieuw Graswijk in de grond › Interzorg

Eerste paal Interzorg Nieuw Graswijk in de grond

woensdag 16 mei 2012

Dinsdag 22 mei om 12.00 uur geeft Interzorg officieel de aftrap voor de start van de nieuwbouw van Nieuw Graswijk in Assen. Wethouder Kuin van gemeente Assen heeft de eer om samen met een cliënt van Nieuw Graswijk de eerste paal symbolisch in de grond te storten. In het najaar van 2013 moet het nieuwe onderkomen voor cliënten van Nieuw Graswijk gereed zijn. Het expertisecentrum biedt straks ruimte aan 66 cliënten met dementie op jongere leeftijd en mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

De afgelopen maanden heeft bouwbedrijf Strukton de achterzijde van het huidige pand van Nieuw Graswijk gesloopt. Daardoor is nu voldoende ruimte vrijgekomen om te starten met de bouwwerkzaamheden voor het nieuwe gebouw. Totdat het nieuwe gebouw helemaal af is, kunnen de huidige cliënten van Nieuw Graswijk in het voorste deel van het huidige pand blijven wonen.

Nieuwbouw Nieuw Graswijk
Nieuwbouw Nieuw Graswijk

Feestelijk programma

Op dinsdag 22 mei, vanaf 11.00 uur is iedereen van harte welkom om een gezellige markt in de ontmoetingsruimte van Nieuw Graswijk te bezoeken. Vrijwilligers organiseren spelletjes en serveren lekkere hapjes. Om 12.00 uur start het officiële programma met een korte toespraak van de locatiemanager en aansluitend het startschot door wethouder Kuin en een cliënt van Nieuw Graswijk. Voor cliënten, familieleden, vrijwilligers en medewerkers organiseert Interzorg na afloop een gezamenlijke lunch. Tot slot kunnen geïnteresseerden een voorbeeld van een toekomstige sanitaire ruimte bekijken. Deze kamer heeft Interzorg laten bouwen om te testen hoe de ruimte het beste ingedeeld kan worden.

Royale appartementen midden in de wijk

In plaats van de huidige twee-, drie- en vierpersoonskamers, krijgen alle cliënten in het nieuwe gebouw een eigen appartement van ongeveer 50m2 met eigen sanitair. Een grote vooruitgang die beter past bij het toekomstbeeld van de langdurige zorg. Het nieuwe gebouw krijgt drie verdiepingen. De vrijkomende grond rondom Nieuw Graswijk heeft Interzorg verkocht aan Strukton. Op die grond bouwt Strukton ongeveer 23 woonhuizen. Hierdoor is Nieuw Graswijk straks onderdeel van een nieuwe woonwijk. Dat past uitstekend bij de opvatting van Interzorg ‘wij zijn de wijk’. Nieuw Graswijk en haar cliënten zijn geen eiland, maar deel van de samenleving die volop in beweging is.

Over Nieuw Graswijk

Interzorg is een zorgorganisatie met negen locaties in Noord- en Midden Drenthe. Een van de locaties is Nieuw Graswijk. Nieuw Graswijk biedt psychogeriatrische zorg en behandeling aan cliënten met dementie op jongere leeftijd en aan mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Voor een aparte voorziening voor deze groep cliënten heeft Interzorg heel bewust gekozen. Het zorg-, woon- en leefklimaat is volledig afgestemd op de levensfase waarin de cliënten verkeren. Op de afdeling Observatie kunnen jongeren en ouderen met gedragsproblemen tijdelijk opgenomen worden.