‘Erick Scherder zoekt: Het Geheim van Methusalem’ ook bij Interzorg › Interzorg

‘Erick Scherder zoekt: Het Geheim van Methusalem’ ook bij Interzorg

donderdag 6 september 2018

Vanavond, donderdag 6 september, is op NPO 2 de eerste aflevering te zien van een nieuwe serie over hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. In deze driedelige EO-serie gaat Erik Scherder op aanstekelijke en enthousiaste wijze op zoek naar een gelukkige en zinvolle oude dag. Prof. dr. Scherder gelooft echt dat het samen kan gaan: oud worden én gelukkig zijn. Maar blijft zijn wetenschappelijke overtuiging nog overeind als hij geconfronteerd wordt met de dagelijkse werkelijkheid..?

Tijdens deze zoektocht heeft de hoogleraar ook Interzorg aangedaan. Erik Scherder heeft onder andere gepraat met Roelien en Gerdien Breimer. Gerdien (57), dochter en mantelzorger van Roelien (93), bezoekt wekelijks haar moeder in Interzorg De Wijde Blik in Assen waar ze zorg ontvangt vanwege haar ziekte Alzheimer.

Uitzending op NPO 2 om 20.25 uur

‘Zo oud als Methusalem’, zoals het Nederlandse gezegde luidt, worden we weliswaar niet. Feit is wel dat we steeds langer leven. Vanavond, om 20.25 uur, is de eerste aflevering van het drieluik te zien op NPO 2. In de tweede aflevering, donderdag 13 september om 20.25 uur, zal Interzorg aan bod komen.

Roelien en Gerdiens verhaal

Ben je nieuwsgierig naar de bijdrage van Interzorg in het proces van het ouder worden? Bekijk dan de mini-documentaire die wij eerder dit jaar van Roelien en Gerdien hebben gemaakt. Je vindt Roelien en Gerdiens verhaal op: https://www.interzorg.nl/uw-en-ons-verhaal