Feestelijke uitreiking levensboeken bij Interzorg De Hullen › Interzorg

Feestelijke uitreiking levensboeken bij Interzorg De Hullen

dinsdag 11 juni 2013

Op donderdag 13 juni 2013 is de officiële afronding van het project De Kloof overbrugd, waarin een aantal leerlingen van het Drenthe College de gemaakte levensboeken aan de cliënten van De Hullen in Roden overhandigen. Het is voor het eerst dat deze locatie meedoet aan dit project. Rond 19.30 uur zal de feestelijke uitreiking in restaurant Hullenveld plaatsvinden.

De Hullen in Roden
De Hullen in Roden

In april 2013 bezochten de negen leerlingen van het Drenthe College in Assen, acht cliënten op de afdeling De Borgen. Deze afdeling biedt zorg aan mensen met dementie binnen De Hullen. Niet alleen maakten zij een levensboek voor de cliënten, elke leerling kreeg de zorg over één van de cliënten. Vijf weken, twee keer per week reisden de leerlingen naar Roden om onder andere interviews af te nemen met zijn of haar cliënt.

Yvonne Hulzebos; van de afdeling Recreatie en Ontspanning: “Voor het eerst had ik de eer om dit project te begeleiden. Het was ontzettend leuk. Vooral de reacties van cliënten en leerlingen waren mooi om te zien. De cliënten begonnen de leerlingen te herkennen. Ook zag ik dat de leerlingen gegroeid zijn in het project. In het begin waren zij een beetje afwachtend, maar aan het eind hielpen zij de cliënten met de koffie of ergens heen lopen. De leerlingen hebben in een korte tijd veel geleerd. Op school kregen ze les over veroudering, dementie en interviewtechnieken. Deze dingen konden zij meteen in de praktijk gebruiken.”
De leerlingen werden ondersteund door activiteitenbegeleider Denise Riemersma van de afdeling De Borgen en docent Ria Reitsema- Schepel vanuit school.
Op donderdag 13 juni presenteren de leerlingen het levensalbum dat zij samen hebben gemaakt.

Interzorg

’De Kloof overbrugd’ past binnen de visie en missie van Interzorg om cliënten betekenisvol te laten beleven en dicht bij jezelf te blijven. Interzorg werkt op deze manier voor de eerste keer samen met het Drenthe College. De resultaten zijn erg positief, Interzorg waardeert vooral de persoonlijke aandacht die cliënten ontvangen. In veel gevallen ontstaat een echte vriendschap tussen leerling en cliënt.