Finish ‘Hersenletsel on Tour’ bij Interzorg Nieuw Graswijk in Assen › Interzorg

Finish ‘Hersenletsel on Tour’ bij Interzorg Nieuw Graswijk in Assen

donderdag 3 mei 2018

Hersenletsel on Tour fietst dit jaar van 3 tot en met 8 mei door Drenthe, Friesland en Groningen. Een tocht waaraan zo’n dertig mensen, waarvan het merendeel is getroffen door diverse vormen van Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), deelnemen. Het belangrijkste doel hierbij is om deze hersenaandoeningen onder de aandacht te brengen van het grote publiek. Tevens wil de organisatie met deze actie geld inzamelen voor de aanschaf van nieuwe revalidatie- fiets- en loopmiddelen. De tocht start bij het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) en eindigt 8 mei, op de ‘Europese Dag van de Beroerte’, bij Interzorg Nieuw Graswijk in Assen.

Fietsen voor fietsen!

Hersenletsel on Tour wil met dit initiatief het nodige bereiken. Enerzijds permanent de aandacht vestigen op alle vormen van NAH en de gevolgen voor getroffenen en hun naasten. Anderzijds omdat in beweging komen en blijven voor mensen met NAH van groot belang is! Zo hopen ze, behalve de nodige (media)aandacht, nieuwe revalidatie- fiets- en loopmiddelen bijeen te fietsen. Om deze tour te realiseren worden revalidatiecentra en ziekenhuizen, waar de zorg voor NAH een belangrijke plaats inneemt, als etappe- en overnachtingsplaats aangedaan.

Peter Timofeeff

De finish is op 8 mei bij Interzorg Nieuw Graswijk in Assen. Dit is op de ‘Europese Dag van de Beroerte’. Op deze dag fietst tevens voormalig weerman Peter Timofeeff mee. Peter Timofeeff is in 2014 getroffen door een hersenbloeding. Dit betekende in één keer het einde van Timofeeffs carrière. "Het heeft mijn karakter veranderd. Mijn lontje is korter, ik ben emotioneler, roep eerder wat ik vind. Maar ik merk dat zelf niet. Voor mij is de wereld om me heen veranderd."

NAH

Naast traumatisch hersenletsel door bijvoorbeeld een ongeval, zijn bloedingen en beroertes (CVA), Multiple Sclerose, Parkinson, Epilepsie, zuurstofgebrek na reanimatie en hersentumoren belangrijke oorzaken van NAH. Per jaar zijn er ongeveer 85.000 nieuwe gevallen van traumatisch hersenletsel en ruim 40.000 nieuwe beroertes (CVA en TIA). Meer dan 500.000 mensen in Nederland leven met de gevolgen. 

Meer informatie vind je op: facebook.com/hersenletselontour of kijk op: www.hersenletselontour.nl