Interzorg De Driemaster beloond met keurmerk Veilgvoedsel.nl › Interzorg

Interzorg De Driemaster beloond met keurmerk Veilgvoedsel.nl

vrijdag 21 december 2012

Op vrijdag 21 december 2012 ontving De Driemaster,  onderdeel van Interzorg Noord-Nederland, het Keurmerk Veiligvoedsel.nl. Tijdens een feestelijke bijeenkomst overhandigde de heer Gert-Jan Hemmers, directeur van Stichting Veiligvoedsel.nl, het certificaat aan de heer Kees de Wolf, locatiemanager van De Driemaster in Smilde.

Op de foto staat vlnr: Gert-Jan Hemmers (directeur Stichting Veiligvoedsel.nl), Marlies Medema (front-office medewerker), Lammie van Null (back-office medewerker) en Anita Brinksma (back-office medewerker)
Op de foto staat vlnr: Gert-Jan Hemmers (directeur Stichting Veiligvoedsel.nl), Marlies Medema (front-office medewerker), Lammie van Null (back-office medewerker) en Anita Brinksma (back-office medewerker)

In april van dit jaar is De Driemaster gestart met het keurmerktraject. Dat nu reeds het keurmerk is behaald, is een uitzonderlijke prestatie, waar de medewerkers meer dan trots op kunnen zijn. Het keurmerk kan alleen worden behaald door enthousiaste en gemotiveerde werknemers.
Locatiemanager Kees de Wolf: “Het voelt alsof we een Michelin ster hebben behaald. Dat geeft ons een heel goed gevoel. De komende jaren gaan we als De Driemaster varen tussen de behaalde 9,3 en de 10.” 

Met het Keurmerk Veiligvoedsel toont De Driemaster aan dat zij voldoet aan de warenwettelijke eisen omtrent hygiëne en voedselveiligheid. Om in aanmerking te komen voor het Keurmerk Veiligvoedsel.nl dient een instelling een 7,5 of hoger te scoren tijdens de keuring, waarbij wordt getoetst op ruim 300 punten. De Driemaster behaalde een 9,3. Hiermee is het keurmerk ruimschoots behaald!

Doel van het Keurmerk Veiligvoedsel.nl

Veilig voedsel is voor iedereen de eerste levensbehoefte. Stichting Veiligvoedsel.nl maakt zich sterk voor herkenbare en werkbare voedselveiligheid in Nederland. Met de introductie van het Keurmerk Veiligvoedsel.nl is een zorginstelling in staat aan haar cliënten haar kookkwaliteit te tonen. De bewoners krijgen hierdoor de door velen verlangde keuze voor veilig en lekker eten.
Jaarlijks komen er tussen de 350.000 en 650.000 voedselvergiftigingen voor in Nederland. Jaarlijks overlijden hieraan 20 tot 200 mensen. Hiermee veroorzaakt dit ongeveer evenveel doden als bijv. de ziekte Aids in Nederland. In 2005 werden er 24.000 patiënten opgenomen in een ziekenhuis met als diagnose gastro-enteritis. 

Over De Driemaster


Interzorg is een zorgorganisatie met negen locaties in Noord- en Midden-Drenthe. Een van de locaties is De Driemaster. De Driemaster is gevestigd in een woonwijk, dichtbij het centrum van Smilde. De Driemaster  vervult in toenemende mate een centrumfunctie voor de wijk. Met een sfeervol restaurant,  een kapsalon, en verschillende activiteitenruimtes staat De Driemaster midden in de Smildeger samenleving. In De Driemaster vinden cliënten verschillende vormen van zorg, behandeling, service en wonen onder één dak. Op deze manier kunnen cliënten zolang mogelijk, ook als de zorgbehoefte verandert, in hun vertrouwde omgeving blijven wonen.