Interzorg De Hullen beloond met keurmerk Veiligvoedsel.nl › Interzorg

Interzorg De Hullen beloond met keurmerk Veiligvoedsel.nl

dinsdag 29 januari 2013

Op maandag 28 januari jl. ontving locatie de Hullen in Roden, onderdeel van Interzorg Noord-Nederland, het Keurmerk Veiligvoedsel.nl. Tijdens een feestelijke bijeenkomst heeft de heer Gert-Jan Hemmers, directeur van Stichting Veiligvoedsel.nl, het certificaat overhandigd aan Simon Wachtmeester, servicecoördinator van De Hullen.
Een jaar na de start van het keurmerktraject is nu reeds het keurmerk behaald. Een topprestatie die geleverd is door enthousiaste en gemotiveerde medewerkers, die keihard hebben gewerkt om tot dit mooie resultaat te komen.


 

Met het Keurmerk Veiligvoedsel toont de Hullen aan dat zij voldoet aan de warenwettelijke eisen omtrent hygiëne en voedselveiligheid. Om in aanmerking te komen voor het Keurmerk Veiligvoedsel.nl dient een instelling een 7,5 of hoger te scoren tijdens de keuring, waarbij wordt getoetst op ruim 300 punten. De Hullen behaalde voor het restaurant Het Hullenveld een score van 9,29. Hiermee is het keurmerk ruimschoots behaald!

Doel van het Keurmerk Veiligvoedsel.nl

Veilig voedsel is voor iedereen de eerste levensbehoefte. Stichting Veiligvoedsel.nl maakt zich sterk voor herkenbare en werkbare voedselveiligheid in Nederland. Met de introductie van het Keurmerk Veiligvoedsel.nl is een zorginstelling in staat aan haar cliënten haar kookkwaliteit te tonen. De bewoners krijgen hierdoor de door velen verlangde keuze voor veilig en lekker eten.
Jaarlijks komen er tussen de 350.000 en 650.000 voedselvergiftigingen voor in Nederland. Jaarlijks overlijden hieraan 20 tot 200 mensen. Hiermee veroorzaakt dit ongeveer evenveel doden als bijvoorbeeld de ziekte Aids in Nederland. In 2005 werden er 24.000 patiënten opgenomen in een ziekenhuis met als diagnose gastro-enteritis (maag- darmontsteking).