Interzorg De Wijde Blik winnaar Award Veilig Voedsel › Interzorg

Interzorg De Wijde Blik winnaar Award Veilig Voedsel

maandag 4 februari 2013

Interzorg zorgcentrum De Wijde Blik uit Assen mocht uit handen van Mevrouw M. Sonnema, Directeur beleidsdirectie Voeding, Gezondheidsbescherming en Preventie van het ministerie van VWS en van Erica Terpstra de Award Veilig Voedsel in ontvangst nemen.
Donderdag 31 januari vond in Utrecht de feestelijke uitreiking plaats.
Een prachtige beloning na een jaar hard werken. Met de Award wordt aandacht geschonken aan het belang van veilig en hygiënisch werken in zorginstellingen en ziekenhuizen. Niet alleen worden zo voedselvergiftigingen voorkomen, maar zijn instellingen ook in staat hun cliënten te verwennen met lekker eten. Een goed herstel, een prettig verblijf in een sfeervolle ambiance wordt zo bekrachtigd.
In november verkreeg De Wijde Blik het certificaat Veiligvoedsel, met, zoals nu blijkt, de hoogste waardering van alle instellingen die zich hiervoor in Nederland in 2012 voor het eerst hebben laten certificeren. Het Keurmerk Veiligvoedsel.nl toont aan dat een zorginstelling in staat is om aan haar cliënten haar kookkwaliteit te tonen. De bewoners krijgen hierdoor de door velen verlangde keuze voor veilig en lekker eten.