Interzorg en apotheek Wilhelmina Ziekenhuis Assen vervolgen samenwerking › Interzorg

Interzorg en apotheek Wilhelmina Ziekenhuis Assen vervolgen samenwerking

donderdag 23 januari 2014

Interzorg en de apotheek van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen werken samen voor de toelevering, distributie en toezicht van de geneesmiddelen. Interzorg en het Wilhelmina Ziekenhuis Assen hebben besloten om opnieuw een samenwerking aan te gaan voor vijf jaar. Hiervoor is op 21 januari een overeenkomst ondertekend.

De nieuwe samenwerking is formeel op 1 januari 2014 gestart. Deze samenwerking is onderdeel van de bestaande overeenkomst tussen Interzorg en het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. De overeenkomst bundelt de bestaande en toekomstige samenwerkingsvormen. Zo wordt de zorg voor de cliënten en bewoners in beide organisaties versterkt.

Interzorg betrekt de WZA-apotheek voor advies en ondersteuning. Bijvoorbeeld bij het toetsen van de kwaliteit bij het verstrekken van medicatie en medicatieveiligheid en bij eventueel uit te voeren wetenschappelijk onderzoek. Zo kan Interzorg continue aandacht besteden aan het verbeteren van de kwaliteit. Hierbij wordt Interzorg ondersteund door een nieuwe interne commissie Farmacie, met ondersteuning vanuit de ziekenhuisapotheek.

Interzorg en het Wilhelmina Ziekenhuis Assen zijn tevreden met de continuerende samenwerking en hebben er alle vertrouwen in dat hiermee opnieuw een basis is gelegd voor veiligheid en kwaliteit.

De ondertekening vond plaats op 21 januari om 15.30 uur in het Centraal Bureau Interzorg. Aanwezigen vanuit Interzorg waren Astrid-Odile de Visser (bestuurder), Henk de Vries (directeur Uitvoering en Innovatie) en Rogier Hulsebosch (manager Wetenschap, Onderzoek en Behandeling) en vanuit het Wilhelmina Ziekenhuis Assen: Boudewijn Ponsioen (Raad van Bestuur) en Hans Mulder (ziekenhuisapotheker).