Interzorg Hendrik Kok beloond met keurmerk Veiligvoedsel.nl › Interzorg

Interzorg Hendrik Kok beloond met keurmerk Veiligvoedsel.nl

zondag 27 januari 2013

Tijdens een feestelijke bijeenkomst overhandigt Gert-Jan Hemmers, directeur van Stichting Veiligvoedsel.nl, het certificaat aan Marga Euving, locatie manager van Hendrik Kok.

Een jaar na de start van het keurmerktraject is nu al keurmerk is behaald. Deze is behaald door enthousiaste en gemotiveerde medewerkers, die keihard hebben gewerkt om tot dit resultaat te komen.
Met het Keurmerk Veiligvoedsel toont locatie Hendrik Kok aan dat zij voldoet aan de warenwettelijke eisen omtrent hygiëne en voedselveiligheid. Om in aanmerking te komen voor het Keurmerk Veiligvoedsel.nl dient een instelling een 7,5 of hoger te scoren tijdens de keuring, waarbij wordt getoetst op ruim 300 punten. Hendrik Kok behaalde voor de Back-office een 8,42 en voor de plaza een 8,22. Hiermee is het keurmerk ruimschoots behaald.

Doel van het Keurmerk Veiligvoedsel.nl

Veilig voedsel is voor iedereen de eerste levensbehoefte. Stichting Veiligvoedsel.nl maakt zich sterk voor herkenbare en werkbare voedselveiligheid in Nederland. Met de introductie van het Keurmerk Veiligvoedsel.nl is een zorginstelling in staat aan haar cliënten haar kookkwaliteit te tonen. De bewoners krijgen hierdoor de door velen verlangde keuze voor veilig en lekker eten.
Jaarlijks komen er tussen de 350.000 en 650.000 voedselvergiftigingen voor in Nederland. Jaarlijks overlijden hieraan 20 tot 200 mensen. Hiermee veroorzaakt dit ongeveer evenveel doden als bijvoorbeeld de ziekte Aids in Nederland. In 2005 werden er 24.000 patiënten opgenomen in een ziekenhuis met als diagnose gastro-enteritis (maag- darmontsteking).