Interzorg locatie Kornoeljehof in Vries behaalt certificaat Veiligvoedsel.nl met nationaal de beste score! › Interzorg

Interzorg locatie Kornoeljehof in Vries behaalt certificaat Veiligvoedsel.nl met nationaal de beste score!

maandag 11 februari 2013

Op maandag 11 februari kreeg het keukenteam van zorgcentrum Kornoeljehof te Vries, onderdeel van Interzorg Noord-Nederland, het certificaat Veiligvoedsel.nl.

De beoordeling betreft de hygiëne en veiligheid van de keuken en het restaurant. Met een score van 9,44 is, na De Wijde Blik, dit jaar opnieuw een Interzorg locatie landelijk lijstaanvoerder. Een topprestatie geleverd door enthousiaste en gemotiveerde medewerkers, die hier keihard voor hebben gewerkt.
 

Met het Keurmerk Veiligvoedsel toont Kornoeljehof aan dat zij zeer verantwoord lekkere maaltijden weet te bereiden waar cliënten zeer tevreden over zijn. Het restaurant staat open voor cliënten en bezoekers, zie ook www.interzorg.nl.

Doel van het Keurmerk Veiligvoedsel.nl

Veilig voedsel is voor iedereen de eerste levensbehoefte. Stichting Veiligvoedsel.nl maakt zich sterk voor herkenbare en werkbare voedselveiligheid in Nederland. Met de introductie van het Keurmerk Veiligvoedsel.nl is een zorginstelling in staat aan haar cliënten haar kookkwaliteit te tonen. De bewoners krijgen hierdoor de door velen verlangde keuze voor veilig en lekker eten.
Jaarlijks komen er tussen de 350.000 en 650.000 voedselvergiftigingen voor in Nederland. Jaarlijks overlijden hieraan 20 tot 200 mensen. Hiermee veroorzaakt dit ongeveer evenveel doden als bijvoorbeeld de ziekte Aids in Nederland. In 2005 werden er 24.000 patiënten opgenomen in een ziekenhuis met als diagnose gastro-enteritis (maag- darmontsteking).