Interzorg organiseert Olympische Spelen in Anholt › Interzorg

Interzorg organiseert Olympische Spelen in Anholt

maandag 21 mei 2012

Op woensdag 6 juni 2012 vindt voor de vierde keer de beweegdag van Anholt in Assen plaats. Dit jaar is het thema Olympische Spelen. Interzorg wil stimuleren dat in beweging zijn en blijven gezond is voor lichaam en geest. Cliënten van Anholt kunnen van 10.00-16.00 uur ervaren hoe leuk bewegen is ongeacht leeftijd en beperking. Naast cliënten kan iedereen vanaf 65 jaar en ouder met een lichamelijke beperking zich inschrijven voor de beweegdag.

De organisatie van deze energieke dag is in handen van de afdeling Fysiotherapie van Anholt. Cliënten kunnen er voor kiezen om mee te doen aan het ochtend- of het middagprogramma.
Om 10.00 uur is de feestelijke opening. Voor maar liefst 100 deelnemende cliënten staat een dag te wachten vol met Olympische activiteiten, zoals roeien, wielrennen en groepsturnen in het Olympisch zwembad. Andere Olympische sporten worden op de Nintendo Wii gespeeld. In de Plaza is ruimte vrijgemaakt voor het Olympisch kogelstoten.
Niet alleen lichamelijk wordt er bewogen, het bewegen van de stembanden behoort ook tot één van de activiteiten. Familie is van harte welkom om cliënten te begeleiden en aan te moedigen.
 

Impressie beweegdag 2011
Impressie beweegdag 2011

Onder het motto ‘Iedereen in beweging’ doen de medewerkers van Anholt ook gezellig mee. Voor hen is er een speciale Sumoworstelwedstrijd waar zij strijden om de Anholt-beweegdagbokaal.

Inschrijven

Iedereen van 65 jaar of ouder met een lichamelijke beperking die, mee wil doen aan de beweegdag, kan zich tot 1 juni 2012 inschrijven. Dit kan telefonisch, via het nummer 0592-338224 of per e-mail naar fysio@interzorg.nl.

Over Anholt

Interzorg is een zorgorganisatie met negen locaties in Noord- en Midden Drenthe. Een van de locaties is Anholt. Anholt is dichtbij het centrum van Assen gevestigd. Anholt vervult in toenemende mate een centrumfunctie voor de wijk. Met een Plaza, bestaande uit een restaurant, bruincafé, lees- en internethoek en een buffet, een kapsalon, en verschillende activiteitenruimtes staat Anholt midden in de Asser samenleving. In Anholt vinden cliënten verschillende vormen van zorg, revalidatie en behandeling, service en wonen onder één dak. Op deze manier kunnen cliënten zolang mogelijk, ook als de zorgbehoefte verandert, in hun vertrouwde omgeving blijven wonen.