Interzorg steunt benefietavond Stichting Watten in mijn Hoofd › Interzorg

Interzorg steunt benefietavond Stichting Watten in mijn Hoofd

vrijdag 28 augustus 2015

De Stichting Watten in mijn Hoofd organiseert op Wereld Alzheimerdag een benefietavond om geld in te zamelen voor onderzoek naar het persoonlijk functioneren van mensen met dementie. De avond vindt plaats op maandag 21 september, van 20.00 tot 22.00 uur in De Nieuwe Kolk in Assen. Met als kers op de taart een optreden van Rob de Nijs. Iedereen kan kaarten kopen via www.watteninmijnhoofd.nl en daarmee een bijdrage leveren aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie. Een doel waar ook Interzorg zich dagelijks voor inzet.

In Nederland hebben op dit moment zo’n 260.000 mensen dementie. Een aantal dat naar verwachting de komende jaren alleen maar zal groeien. Wetenschappelijk onderzoek is het enige middel waarmee we dementie kunnen bestrijden. Directeur Uitvoering en Innovatie bij Interzorg Henk de Vries: "Een groot deel van onze cliënten heeft te maken met dementie. Dementie grijpt enorm in op hun leven en dat van hun omgeving. Het is ons dagelijkse doel om samen met hen op zoek te gaan naar een mogelijke nieuwe balans in het leven. Wij moedigen onderzoek naar hoe het welzijn van mensen met dementie verbeterd kan worden van harte aan. Daarom steunen wij de Stichting Watten in mijn Hoofd."

Programma: optreden van Rob de Nijs
Met muziek van Rob de Nijs, een voordracht van columns door Jacques Boersma, barbershopzang van Quatre Men en poëzie van Jan Willem Dijk, hoopt de Stichting een onvergetelijke avond te organiseren. De avond wordt gepresenteerd door cabaretier Arno van der Heyden, die ook in gesprek gaat met Henk de Vries, directeur Uitvoering en Innovatie bij Interzorg. De artiesten dragen kosteloos bij aan het programma, en ook de zaal wordt gratis ter beschikking gesteld. Daardoor kan bijna de gehele opbrengst van de kaartverkoop besteed worden aan het onderzoek.

Stichting Watten in mijn Hoofd
De Stichting Watten in mijn Hoofd wil dat er meer aandacht komt voor de daadwerkelijke gevolgen voor het persoonlijk functioneren van mensen die te maken krijgen met dementie. Daarom willen zij onderzoek naar de gevolgen voor het persoonlijk functioneren bevorderen en zien of hieruit lessen te leren zijn. Bijvoorbeeld voor de omgang met mensen, voor de inzet van behandelmethoden, of voor de ontwikkeling van nieuwe vormen van ondersteuning.

Kijk voor meer informatie en voor het bestellen van toegangskaarten op: www.watteninmijnhoofd.nl