Kerstactie voor cliënten De Slingeborgh groot succes! › Interzorg

Kerstactie voor cliënten De Slingeborgh groot succes! › Interzorg

Kerstactie voor cliënten De Slingeborgh groot succes!

dinsdag 16 december 2014

Op donderdagochtend 11 december 2014 was het gezellig druk in het restaurant van Interzorg De Slingeborgh in Assen. Aanleiding was een bezoek van de leerlingen uit groep 3 en 4 van de Maria in Campisschool in Assen. Regen en wind hadden de kinderen en hun begeleiders die dag getrotseerd om, samen met burgemeester Carry Abbenhues, cliënten van De Slingeborgh te verblijden met een kerstpakket.

Aanleiding voor deze feestelijke verrassing is dat jaarlijks 420.000 ouderen (20%) in Nederland geen Kerst en Oud & Nieuw vieren. Ruim 200.000 ouderen zitten tijdens de feestdagen zelfs zonder bezoek. Voldoende reden voor de Riki Stichting om door heel Nederland met scholieren van basisscholen en vrijwilligers op pad te gaan om 16.000 ouderen thuis en in verzorgingshuizen te bezoeken en een kerstpakket aan te bieden. Dit zijn 16.000 betekenisvolle ontmoetingen. Zo dus ook in Assen bij De Slingeborgh.

Stampvol

Het restaurant zat deze ochtend stampvol. Aan het begin van de ochtend was het er nog rustig en zaten er alleen enkele cliënten te genieten van een heerlijk kopje koffie of thee. Niet veel later kwamen diverse journalisten en fotografen binnenlopen, maar om 10.00 uur begon het pas echt druk te worden. Toen kwamen namelijk alle leerlingen uit groep 3 en 4 van de Maria in Campisschool en de burgemeester van Assen binnen. Samen gingen ze de cliënten van De Slingeborgh verblijden met een kerstpakket.

Verrassing!

De burgemeester en de kinderen mengden zich tussen de cliënten en raakten in een geanimeerd gesprek. De bewoners genoten van koffie en de kinderen dronken een glaasje ranja. Na het welkomstwoord van locatiemanager Ria Nijnuis, gingen de kinderen in groepjes van drie door het gebouw met de kerstpakketjes. Voor alle cliënten was het een enorme verrassing. Enigszins overrompeld deden ze de deur open, maar begonnen meteen te stralen bij het zien van de kinderen. Het kerstpakket zat vol met lekkernijen en leuke hebbedingetjes. Ook mevrouw Grit ontving een pakketje. Meteen liet ze weten hoe leuk ze het vond. “Oh wat fijn! Erg bedankt! Ik vind het zo fantastisch. Ik vind het ontzettend mooi!” 

Leuke burgemeester

Zo kwamen er na afloop veel positieve reacties over het onaangekondigde bezoek . “Wat een leuke vrouw is de burgemeester. Wat is ze gewoon en wat is ze jong. Ze praat met iedereen!” Aldus de cliënten van De Slingeborgh.

Kortom een geslaagde kerstactie, die is gehouden in samenwerking met team welzijn De Slingeborgh en Riki Stichting. Samen met de kinderen en de burgemeester hebben ze ervoor gezorgd dat er op deze dag allerlei betekenisvolle ontmoetingen hebben plaatsgevonden. Ontmoetingen waarbij wederzijds respect en begrip ontstaat tussen jong en oud. De kerstactie was voor de cliënten dan ook niet alleen een hele verassing, maar vooral een groot succes!