Landelijk zorgmenu: samen naar beter eten in de zorg › Interzorg

Landelijk zorgmenu: samen naar beter eten in de zorg › Interzorg

Landelijk zorgmenu: samen naar beter eten in de zorg

dinsdag 5 september 2017

Rond de 100 zorgorganisaties uit heel Nederland die meededen aan het programma 'Duurzaam en Gezond aan Tafel' bereiden vandaag een lekker, duurzaam en gezond landelijk menu. Ook worden de resultaten en ervaringen van het programma tijdens een conferentie in Wijchen gepresenteerd.

'Duurzaam en Gezond aan Tafel'

Meer dan 200 professionals van zo’n 100 zorgorganisaties uit geheel Nederland gingen de afgelopen tijd van start in het programma 'Duurzaam en Gezond aan Tafel'. In zes regionale groepen werkten ze in masterclasses aan de aanpak van verspilling, de smaak en waardering van het eten, duurzame inkoop én kostenbeheersing. Kortom: aan betere maaltijden voor de patiënten en cliënten. Samen vormen zij een nieuwe landelijke beweging naar beter eten in de zorg.

Door eten als een lekker en goedkoop medicijn te beschouwen en stapsgewijs aan verbetering te werken, kunnen zorgorganisaties grote stappen zetten. Vandaag, dinsdag 5 september 2017, zijn de resultaten en ervaringen van het programma 'Duurzaam en Gezond aan Tafel' dan ook gepresenteerd tijdens een speciale conferentie. Om op deze dag ook vooral de patiënten, bewoners en cliënten te laten meegenieten, wordt vandaag door de deelnemers een lekker, duurzaam en gezond landelijk menu op tafel gezet.

Interzorg als 'Best Practice'

Interzorg is, samen met zeven andere organisaties, uitgelicht als één van de 100 'Best Practice' zorgorganisaties die deel hebben genomen aan de masterclass Duurzaam en Gezond aan Tafel. Op basis hiervan zijn we op deze conferentie met een stand en aantal van onze producten aanwezig. Hier geven we aan de genodigden van deze landelijke slotconferentie onder andere in een presentatie een toelichting op onze visie over eten & drinken en tonen we een korte film over de eigen bereide bijvoedinglijn.