Mantelzorgers genieten van voorstelling én inspiratiemarkt › Interzorg

Mantelzorgers genieten van voorstelling én inspiratiemarkt

donderdag 20 september 2018

'Indrukwekkend..., Prachtig..., Zó herkenbaar'..., waren enkele van de vele lovende uitspraken van bezoekers na afloop van de voorstelling 'Dag mama' in café Hingstman in Zeijen. Daar werd afgelopen woensdag een prachtige theatervoorstelling opgevoerd, exclusief voor alle naasten en mantelzorgers van Interzorg. Dit in het kader van de 'Wereld Alzheimer Dag', die jaarlijks op vrijdag 21 september plaatsvindt. Na de voorstelling was er gelegenheid om de inspiratiemarkt te bezoeken.

Werelddag!

Omdat we alle naasten en  hun dierbaren de gelegenheid wilden geven om de voorstelling te bezoeken, kon er gekozen worden uit een middag- of avondvoorstelling. De voorstelling was indrukwekkend en kwam dan ook bij iedereen 'binnen'. De voorstelling tracht de wereld van dementie begrijpelijk en hanteerbaar te maken voor zowel naasten als professionals. Nou, dat is gelukt gezien de vele reacties en de mogelijkheid die werd aangegrepen om hierover nog na te praten met de aanwezige specialisten van Interzorg. 

Inspiratiemarkt

Behalve dat we met deze voorstelling de mantelzorgers, onze 'partners in zorg', wilden bedanken voor de intensieve en positieve samenwerking, ontvangt Interzorg ook regelmatig vragen van naasten. Bijvoorbeeld over hoe om te gaan met mensen met dementie? Interzorg heeft de nodige expertise op dit gebied en deelt deze kennis natuurlijk graag. Daarom was er na afloop van de voorstelling een speciale Inspiratiemarkt ingericht waar de bezoekers terecht konden voor tal van zaken. Behalve voor het stellen van vragen aan specialisten, was er ook een groot aanbod middelen en materialen aanwezig. Zo kon er niet alleen gekeken worden, maar kon men ook echt 'beleven'. Bezoekers konden zo zelf ervaren wat een tovertafel is en doet bijvoorbeeld, of de Qwiek up. Maar ook wat er op het gebied van muziek allemaal wordt gedaan en aangeboden.

Vrienden

Een speciaal woord van dank gaat uit naar de Stichting Vrienden van Interzorg. Mede dankzij hen is deze zeer geslaagde dag mogelijk gemaakt!