Overhandiging verbanddoos door Interzorg Wijkzorg › Interzorg

Overhandiging verbanddoos door Interzorg Wijkzorg

vrijdag 27 juli 2012

Vrijdag 27 juli 2012 was het een bijzondere dag voor Marie Joling uit Assen. Uit handen van Marjan Bos en Kirsten Witteveen, beiden werkzaam bij Interzorg Wijkzorg, ontving zij een goed gevulde verbanddoos. Zij raadde namelijk het juiste aantal meters verband in een vaas die bij de Wijkzorg kraam stond op de jaarmarkt in Bovensmilde.

Het team van Interzorg Wijkzorg was op 14 juli jl. van de partij op de gezellige jaarmarkt. Heleen Rozema (teamverantwoordelijke Wijkzorg Dagbesteding): “We hebben de bezoekers geïnformeerd over wat thuiszorg en dagbesteding inhielden. Maar vooral het raadspelletje viel in de smaak. Een vaas vulden wij helemaal op met een rol verband. Aan de bezoeker de vraag hoeveel meter verband in de vaas lag. Degene die het dichtste bij zat, had gewonnen.”
Een aantal bezoekers zat dicht bij, maar de uiteindelijke winnaar is Marie Joling. “Wat een mooie en handige verbanddoos. Ik heb kleinkinderen, dus een ongelukje zit in een klein hoekje en zo ben ik op alles goed voorbereid”, aldus een enthousiaste Marie.
 

Uitreiking verbanddoos door Interzorg Wijkzorg
Uitreiking verbanddoos door Interzorg Wijkzorg

Team Wijkzorg Midden

Wijkzorg biedt reeds thuiszorgservices in Smilde en omgeving. Hiervoor is het team Wijkzorg Midden in het leven geroepen. Het liefst wil iedereen zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen, ook al komt er een moment in het leven dat dit wat lastig wordt. Wijkzorg van Interzorg is er om dat mogelijk te maken, zo lang als het maar enigszins kan. Het mooie is dat Wijkzorg meer biedt dan alleen thuiszorg. Dat komt omdat Wijkzorg verbonden is met de zorginstelling van Interzorg. In Smilde is De Driemaster één van de Interzorglocaties.

Dagbesteding ‘De Sloep’

Naast thuiszorg, biedt Wijkzorg ook dagbesteding. Smilde telt ook een dagbesteding. Het gaat om ‘De Sloep’ gesitueerd in de seniorenwoningencomplex De Meerpaal achter De Driemaster. Deze dagbesteding is vier dagen per week geopend en biedt ouderen de mogelijkheid om één of meerdere dagen per week, samen met een groep leeftijdsgenoten een gevarieerd dagprogramma te volgen.

Interzorg Wijkzorg

Interzorg biedt Wijkzorg voor de cliënten in de naaste omgeving van de zorglocaties in Assen, Rolde, Vries, Peize, Smilde en Roden. Wijkzorg omvat zorg, diensten en services aan huis. Naast zorg, biedt de Wijkzorg van Interzorg ook maaltijdvoorziening en personenalarmering. Bovendien is iedereen van harte welkom om deel te nemen aan activiteiten op de Interzorglocaties en om te komen eten in het restaurant.

Interzorg

Interzorg onderscheidt drie soorten zorg: wijkzorg, wonen met omgevingszorg en bijzondere zorg en behandeling. Het gaat daarbij om zorg voor oudere cliënten, zorg voor oudere cliënten met een visuele handicap, zorg voor cliënten met dementiële problematiek op jongere leeftijd en om somatische revalidatiezorg.