Passie voor eten › Interzorg

Passie voor eten

donderdag 22 september 2011

Op 22 september jl. werden de cliënten van locatie De Hullen uitgenodigd voor de Proeverij uit de drie Noordelijke Provincies. De reden om deze middag te organiseren had een bijzonder tintje. Zoals wellicht bij u bekend is, hebben Joke Diepstra en Max Boekema, twee vrijwilligers binnen De Hullen, een gedeelde passie, een gedeelde hobby, namelijk kaarten maken. Door de jaren heen hebben zij vele kaarten gemaakt en verkocht hier in De Hullen. Sinds 2009 worden de opbrengsten en kosten bijgehouden en voor de jaren 2009 en 2010 werd een opbrengst steeds hoger.
 

Op 22 september jl. werden de cliënten van locatie De Hullen uitgenodigd voor de Proeverij uit de drie Noordelijke Provincies.

De reden om deze middag te organiseren had een bijzonder tintje. Zoals wellicht bij u bekend is, hebben Joke Diepstra en Max Boekema, twee vrijwilligers binnen De Hullen, een gedeelde passie, een gedeelde hobby, namelijk kaarten maken. Door de jaren heen hebben zij vele kaarten gemaakt en verkocht hier in De Hullen. Sinds 2009 worden de opbrengsten en kosten bijgehouden en voor de jaren 2009 en 2010 werd een opbrengst steeds hoger.

Met een enorm bedrag en samen met Joke en Max is overlegd wat er met dit geld gedaan kon worden. Al snel waren ze er uit: het geld wordt geschonken aan Stichting Vrienden van De Hullen. Ook de eventuele opbrengsten die de komende jaren nog binnenkomen gaan naar deze Stichting. Een mooi gebaar waar het bestuur van Stichting Vrienden van De Hullen heel blij mee is. Hartelijk dank voor deze gift.

Verder spraken Joke en Max de wens uit om een vervolg te geven aan de Passie voor eten zoals die in 2010 ook werd georganiseerd. Dit behoorde zeker tot de mogelijkheden en al gauw was het thema bekend: Proeverijen uit de drie Noordelijke Provincies. Een werkgroep werd samengesteld en met man en macht werd er achter de schermen hard gewerkt om deze middag tot een succes te maken.

En dit is gelukt! In de Plaza stonden diverse standjes met lekkernijen uit Friesland, Groningen en Drenthe. U kunt hierbij denken aan Friese Oranje koek, Suikerbrood, Drentse bol, kaas met mosterd, Spekdikken en Poffert. Het zag er allemaal even lekker uit en als je nog geen zin had in wat lekkers, dan kreeg je het wel als je de Plaza binnenliep. Diverse producten werden ter plekke gemaakt door de vrijwilligers en dat zorgde voor heerlijke geuren.

De opkomst van de cliënten was groot, het restaurant zat helemaal vol, er was geen stoel onbezet. Het was duidelijk zichtbaar dat de cliënten genoten van de sfeer en de lekkernijen op deze bijzondere middag. Op de achtergrond speelde de accordeonist en samen met de geuren uit de Plaza was het oergezellig in restaurant Hullenveld. Voor sommige cliënten was het niet mogelijk om naar het restaurant te komen, zij werden zeker niet vergeten. Vrijwilligers togen met hun hapjes langs de appartementen en op deze manier konden alle cliënten meegenieten van al het lekkers.

Simon Wachtmeester mocht als vertegenwoordiger van Stichting Vrienden van De Hullen de cheque, in de vorm van een eigen gemaakte kaart, in ontvangst nemen.
Joke en Max ontvingen een boeket bloemen voor hun inzet, hun gulle gebaar naar Stichting Vrienden van De Hullen en voor hun idee om deze middag te organiseren. Het applaus dat zij ontvingen, zei meer dan vele woorden.

Nogmaals onze dank aan Joke, Max en vele andere vrijwilligers. Door hun inzet kon deze geslaagde middag voor al onze cliënten plaatsvinden.