Soroptimistclub Assen steekt handen uit de mouwen voor beleeftuin › Interzorg

Soroptimistclub Assen steekt handen uit de mouwen voor beleeftuin

maandag 14 maart 2016

In het kader van de landelijke vrijwilligersactie NLdoet op zaterdag 12 maart 2016, zetten de leden van SOR Assen zich in voor het herinrichten van de beleeftuin van Interzorg Nieuw Graswijk. Vanaf 9.30 uur gingen vijftien soroptimisten aan de slag met het opknappen van een tuinhuis tot een theeschenkerij en het inrichten van de tuin. Zij kregen daarbij niet alleen hulp van medewerkers van Interzorg, maar ook van cliënten.

Sinds twee jaar wonen jonge mensen met dementie en mensen met niet-aangeboren hersenletsel in het nieuwe gebouw van Nieuw Graswijk, specifiek afgestemd op hun wensen en behoeftes. Het gebouw is inmiddels helemaal klaar. De volgende stap is het herinrichten van de tuin tot een beleeftuin. Een beleeftuin is een ervaringsplek waar mensen met al hun zintuigen de tuin kunnen beleven. Er is van alles te horen, te zien, te ruiken, te proeven en te voelen. En voor de liefhebber is het straks mogelijk om een heerlijk kopje thee te drinken bij het theehuis.

Klussen
Ter voorbereiding is afgelopen vrijdag de grond van de beleeftuin al helemaal omgespit en zijn de planten voor vier seizoenen kosteloos geleverd door Tuinmarkt Rudolphus. Zaterdagochtend zijn de leden van de SOR gestart met een film over Nieuw Graswijk. Daarna gingen ze tot de lunch aan de slag met bijvoorbeeld het verven van het tuinhuis, het terras schoonmaken en inrichten, plantenbakken vullen en  gordijnen naaien en ophangen.

Soroptimistclub
Soroptimisten zetten hun kennis en vaardigheden in om wereldwijd de posities van vrouwen en meisjes te verbeteren. In heel Nederland zijn verschillende clubs actief om inhoud te geven aan de doelstellingen van het soroptimisme. In Assen is sinds 1946 een groep van ruim veertig vrouwen actief. Lees meer over de soroptimisten op www.soroptimist.nl.

NLdoet
Het Oranje Fonds organiseerde op 11 en 12 maart 2016, samen met duizenden organisaties in het land. NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. De afgelopen tien jaar zijn er maar liefst 40.000 klussen geklaard en hebben 1,5 miljoen mensen deelgenomen.