Specsavers Assen steunt Interzorg Geheugenkoor › Interzorg

Specsavers Assen steunt Interzorg Geheugenkoor

donderdag 30 maart 2017

In het kader van de ‘Goede doelen actie’ overhandigde het team van Specsavers Assen een cheque van € 1.251,88 aan het Geheugenkoor van Interzorg. Een mooi bedrag voor een zeer goed doel.

Dit gebeurde tijdens een muzikale middag van het geheugenkoor. Er was een speciaal optreden van Mieke Hoogeveen met pakkende liedjes, bij de koffie een gebakje met daarop de ludieke tekst ‘Zingen is gezond’ en er is samen gezongen. Willem Fledderus (muziekagoog) en Ans van der Scheer (medeoprichtster van het geheugenkoor) van Interzorg namen de cheque in ontvangst.

Blij met mooi bedrag

Van der Scheer: "We zijn heel blij met dit mooie bedrag. Het geheugenkoor is speciaal voor mensen met dementie en geeft mensen zichtbaar plezier. We willen mensen ondersteunen hun leven voort te zetten op een zo prettig mogelijke manier. Het geheugenkoor helpt daarbij."

Zingen met mantelzorger of maatje

In Assen bestaat het geheugenkoor al zo’n tweeënhalf jaar in zorgcentrum De Wijde Blik. Mensen zingen samen met hun mantelzorger of maatje. Elke twee weken stroomt het restaurant vol met bewoners en mensen ‘van buiten’ om liedjes te zingen en herinneringen op te halen.

v.l.n.r. Roy van der Woude, Erwin Valk, Willem Fledderus en Ans van der Scheer
v.l.n.r. Roy van der Woude, Erwin Valk, Willem Fledderus en Ans van der Scheer