Sportief rondje Interzorg › Interzorg

Sportief rondje Interzorg

dinsdag 28 april 2015

Op Koningsdag zijn alle locaties van Interzorg verrast door een sportief bezoek van collega’s die in een Interzorg wielertenue op de racefiets waren gestapt. Op iedere locatie werd persoonlijk aan de cliënten en medewerkers oranjekoek overhandigd. Om 8.00 uur werd gestart bij De Slingeborgh in Assen en via Nieuw Graswijk en Anholt werd Hendrik Kok in Rolde met een bezoek vereerd. Daar was ook even gelegenheid om bij te tanken middels de versnaperingen vanuit de volgauto.

Hierna werd koers gezet richting Vries, om Kornoeljehof met een bezoek te vereren. Dit ging niet zonder slag of stoot, want de kortste weg er naartoe was niet de meest comfortabele. Het leek onderweg af en toe net de klassieker Parijs-Roubaix, met de vele klinkers en gaten in de weg. Tussen Vries en Peize kregen de sportievelingen een andere uitdaging; namelijk een straffe tegenwind. In de Hoprank was het tijd voor een korte koffiepauze en gelegenheid om samen met de cliënten zelf van een stukje oranjekoek te genieten. De muzikale omlijsting werd verzorgd door een dameskoor die optrad voor de bewoners.

Om de spieren niet te stram te laten worden, werd snel koers gezet richting De Hullen in Roden. Hier nam cliënt en ‘ridder’ De Groot, de oranjekoek in ontvangst. Nog twee locaties te gaan en dan zit de tocht erop. Gelukkig wind in de rug richting Smilde. Aangekomen bij De Driemaster nog snel even weer wat energie bijtanken en door naar de laatste locatie: De Wijde Blik in Assen. Hier werd de ochtend met een lekkere en koolhydraatrijke lunch afgesloten.

Bijgaand enkele foto’s.