Studenten Noorderpoort leren theorie én praktijk binnen Interzorg Anholt › Interzorg

Studenten Noorderpoort leren theorie én praktijk binnen Interzorg Anholt

woensdag 16 november 2016

Afgelopen woensdag 16 november 2016, is de nieuwe leslocatie van Noorderpoort Gezondheidszorg Assen in Interzorg Anholt, het expertisecentrum voor ouderenzorg en behandeling, officieel geopend.

André Baas, Rob Schuur, Megan Carabain, Bert Vos (locatiemanager), Astrid-Odile de Visser en Maurice Hoogeveen openen samen de nieuwe leslocatie van Noorderpoort Gezondheidszorg in Interzorg Anholt in Assen.
André Baas, Rob Schuur, Megan Carabain, Bert Vos (locatiemanager), Astrid-Odile de Visser en Maurice Hoogeveen openen samen de nieuwe leslocatie van Noorderpoort Gezondheidszorg in Interzorg Anholt in Assen.

Noorderpoort en Interzorg zijn afgelopen zomer een intensieve samenwerking aangegaan, omdat Noorderpoort voor haar opleiding Verzorgenden en Verpleegkundigen in Assen een nieuw onderkomen zocht. Na een aantal vruchtbare gesprekken is aan deze samenwerking invulling gegeven door deze zorgprofessionals in opleiding onderdak te bieden in Interzorg Anholt in Assen. Nu Noorderpoort Gezondheidszorg en Interzorg Anholt samen onder één dak ‘wonen’, kunnen theorie- en praktijklessen beter worden gecombineerd. Dit heeft het niet alleen voor de studenten, maar ook voor cliënten en medewerkers, veel voordelen.

 

Officiële opening op 16 november

De nieuwe leslocatie is op woensdag 16 november 2016 om 16.30 uur officieel geopend door Megan Carabain, student van Noorderpoort en André Baas, medewerker van Interzorg. Hierbij waren ook Maurice Hoogeveen, wethouder van onderwijs en cultuur uit Assen, Astrid-Odile de Visser, Raad van Bestuur Interzorg en Rob Schuur, voorzitter College van Bestuur Noorderpoort, aanwezig.

 

School in de praktijk

Noorderpoort streeft ernaar om de praktijk zoveel mogelijk de school binnen te halen. "Bij ons staat praktijkgericht leren voorop en dit is dé gelegenheid om dit te realiseren," aldus Vincent Brouwer, teammanager Noorderpoort Gezondheidszorg Assen. Door deze nieuwe leslocatie letterlijk binnen de muren van een zorgorganisatie te plaatsen, wordt hier maximaal aan voldaan. Op deze wijze leren de studenten in de dagelijkse praktijk hun ware werkomgeving pas echt kennen. De studenten krijgen zo een nog beter beeld van hoe hun toekomstige beroep eruit komt te zien. Interzorg leert op haar beurt weer van de studenten.