Theatervoorstelling Onder één dak in De Wijde Blik en Nieuw Graswijk › Interzorg

Theatervoorstelling Onder één dak in De Wijde Blik en Nieuw Graswijk

woensdag 28 mei 2014

Wij nodigen u van harte uit om een prachtige theatervoorstelling van theatergroep Roodpaleis bij te wonen en na afloop met ons in gesprek te gaan over hoe wij samen een antwoord kunnen geven op de veranderingen in de zorg. Op woensdagmiddag 11 juni bent u welkom in De Wijde Blik in Assen, of op donderdagmiddag 12 juni in Nieuw Graswijk in Assen. Aanvang op beide dagen om 14.30 uur. Vergeet u niet vooraf aan te melden!

Theatervoorstelling Onder één dak

Precies 100 jaar geleden schreef Jan Fabricius (Assen, 1871) het boek Onder één dak. Anno 2014 is het thema nog steeds actueel. Allemaal worden we vroeg of laat geconfronteerd met de zorg voor (onze) ouderen; partner, vader/moeder of familielid. Zeker nu onze verzorgingsstaat steeds meer veranderingen ondergaat.

Theatergroep Roodpaleis bewerkte Onder één dak tot een intieme, multimediale tragikomedie. Verschillende generaties komen aan het woord in documentaireblokken binnen de voorstelling. Hun persoonlijke verhalen omarmen Fabricius toneeltekst en laten niemand onberoerd. Deze voorstelling is gebaseerd op het oorspronkelijke stuk maar legt met behulp van moderne multimediatechnieken een link naar het heden.

Roodpaleis is het huisgezelschap van Theater De Nieuwe Kolk, een kleine, flexibele productiekern rond Betsy Torenbos . Het gezelschap maakt theatervoorstellingen waarin een rol is weggelegd voor multimedia, livemuziek, dans en beeldende kunst. Vertrekpunt van de voorstelling zijn persoonlijke verhalen en herinneringen van ouderen

Programma

14.00 - 14.30 ontvangst locatiemanager
14.30 -14.45 welkom en toelichting
14.45 -16.00 voorstelling, aansluitend pauze
16.00 -16.30 gesprek op basis van een prikkelende stelling
16.30 -17.00 terugkoppeling en afsluiting (met een drankje en een hapje)

Aanmelden

Wilt u ons voor 4 juni laten weten als u zin heeft om de voorstelling bij te wonen, onder vermelding van de gewenste datum. Dat kan via de mail naar secretariaatrvb@interzorg.nl