Topprestatie Interzorg Anholt in Assen beloond met keurmerk Veiligvoedsel.nl › Interzorg

Topprestatie Interzorg Anholt in Assen beloond met keurmerk Veiligvoedsel.nl

dinsdag 20 januari 2015

Op donderdag 8 januari jongstleden ontving Interzorg Anholt, onderdeel van Interzorg Noord-Nederland, het Keurmerk Veiligvoedsel.nl. Tijdens een feestelijke bijeenkomst overhandigde de heer Gert-Jan Hemmers, directeur van Stichting Veiligvoedsel.nl, het certificaat aan cliënten en medewerkers van Interzorg Anholt.

Na een traject van ruim een jaar, waarin de medewerkers alles op alles hebben gezet, is nu het keurmerk Veiligvoedsel.nl behaald. Dit mooie resultaat is vooral behaald door het enthousiasme en de motivatie van de medewerkers, die hier keihard voor hebben gewerkt. Bijzonder om te vermelden is dat Interzorg Anholt in één dag volledig gecertificeerd is voor zowel de Keuken als de Plaza en alle afdelingen!

Ruimschoots gehaald

Met het Keurmerk Veiligvoedsel toont Anholt aan dat zij voldoet aan de warenwettelijke eisen omtrent hygiëne en voedselveiligheid. Om in aanmerking te komen voor het Keurmerk Veiligvoedsel.nl dient een instelling een 7,5 of hoger te scoren tijdens de keuring, waarbij wordt getoetst op ruim 500 punten. Anholt behaalde voor de keuken een 9,53. De Plaza scoorde een 8,78 en de afdelingen/afdelingskeuken gemiddeld een 9,03. Hiermee is het keurmerk dus ruimschoots gehaald!

Respectvol en gepassioneerd

Interzorg Anholt heeft als missie respectvol en gepassioneerd de helpende hand te bieden. In Anholt wordt u op professionele wijze omringd door verzorgend en behandelend personeel met een passie voor de zorg en uw welbevinden. Met het keurmerk Veiligvoedsel.nl kunt u ook nog eens genieten van een veilige maaltijd.

Doel van het Keurmerk Veiligvoedsel.nl

Veilig voedsel is voor iedereen de eerste levensbehoefte. Stichting Veiligvoedsel.nl maakt zich sterk voor herkenbare en werkbare voedselveiligheid in Nederland. Met de introductie van het Keurmerk Veiligvoedsel.nl is een zorginstelling in staat aan haar cliënten haar kookkwaliteit te tonen. De bewoners krijgen hierdoor de door velen verlangde keuze voor veilig en lekker eten.

Jaarlijks komen er tussen de 350.000 en 650.000 voedselvergiftigingen voor in Nederland. Jaarlijks overlijden hieraan 20 tot 200 mensen. Hiermee veroorzaakt dit ongeveer evenveel doden als bijv. de ziekte Aids in Nederland. In 2005 werden er 24.000 patiënten opgenomen in een ziekenhuis met als diagnose gastro-enteritis.