Topprestatie Interzorg De Wijde Blik in Assen wordt beloond met keurmerk Veiligvoedsel.nl › Interzorg

Topprestatie Interzorg De Wijde Blik in Assen wordt beloond met keurmerk Veiligvoedsel.nl › Interzorg

Topprestatie Interzorg De Wijde Blik in Assen wordt beloond met keurmerk Veiligvoedsel.nl

woensdag 31 oktober 2012

Op woensdag 14 november a.s. ontvangt De Wijde Blik, onderdeel van Interzorg Noord-Nederland, het Keurmerk Veiligvoedsel.nl (zie afbeelding). Tijdens een feestelijke bijeenkomst zal de heer Gert-Jan Hemmers, directeur van Stichting Veiligvoedsel.nl, het certificaat overhandigen aan de heer R. Heerze, manager van De Wijde Blik.

Logo Veiligvoedsel.nl
Logo Veiligvoedsel.nl

In april van dit jaar is De Wijde Blik gestart met het keurmerktraject. Dat nu reeds het keurmerk is behaald, is een uitzonderlijke prestatie, waar de medewerkers meer dan trots op kunnen zijn. Het keurmerk kan alleen worden behaald door enthousiaste en gemotiveerde werknemers.

Met het Keurmerk Veiligvoedsel toont De Wijde Blik aan dat zij voldoet aan de warenwettelijke eisen omtrent hygiëne en voedselveiligheid. Om in aanmerking te komen voor het Keurmerk Veiligvoedsel.nl dient een instelling een 7,5 of hoger te scoren tijdens de keuring, waarbij wordt getoetst op ruim 400 punten. De Wijde Blik behaalde voor de Back-office een 9,49 en voor de front-office een 7,95. Hiermee is het keurmerk ruimschoots behaald!

Doel van het Keurmerk Veiligvoedsel.nl

Veilig voedsel is voor iedereen de eerste levensbehoefte. Stichting Veiligvoedsel.nl maakt zich sterk voor herkenbare en werkbare voedselveiligheid in Nederland. Met de introductie van het Keurmerk Veiligvoedsel.nl is een zorginstelling in staat aan haar cliënten haar kookkwaliteit te tonen. De bewoners krijgen hierdoor de door velen verlangde keuze voor veilig en lekker eten.

Jaarlijks komen er tussen de 350.000 en 650.000 voedselvergiftigingen voor in Nederland. Jaarlijks overlijden hieraan 20 tot 200 mensen. Hiermee veroorzaakt dit ongeveer evenveel doden als bijv. de ziekte Aids in Nederland. In 2005 werden er 24.000 patiënten opgenomen in een ziekenhuis met als diagnose gastro-enteritis.