Vrijwilliger in de zorg worden? Word vrijwilliger bij Interzorg!

Vrijwilligers

Vrijwilligers vormen door hun inzet, enthousiasme en aandacht een waardevolle en belangrijke schakel in het leven van de mensen aan wie wij in onze locaties zorg verlenen. Dankzij de inzet van vrijwilligers wordt hun wereld een stuk ruimer en kleurrijker.

Bijna 1000 vrijwilligers

Inderdaad, het zijn er bijna 1000, de mensen die zich dagelijks belangeloos inzetten binnen Interzorg. Ze bieden bieden ondersteuning bij activiteiten (zoals dagbesteding), in de zorg (afdeling of huiskamer, transfer naar bijvoorbeeld fysiotherapie) en bij de facilitaire dienst (winkel en restaurant). Daarnaast zetten vrijwilligers zich in voor de individuele cliënt – ze komen langs voor een praatje, gaan samen wandelen of ondernemen iets anders dat beiden leuk vinden.
Zij vervullen kortom, allerlei taken ter aanvulling op en ondersteuning van de bestaande zorg en activiteiten. Het zijn mensen waar we blij mee en zuinig op zijn. Want ze zijn onmisbaar voor ons allemaal.

Ik vind het belangrijk om midden in het leven te staan en dat met anderen te delen. Daarom wil ik mij nog zo graag nuttig maken. En als ik dat niet meer als betaald werk kan doen, dan maar op vrijwillige basis. Vroeger was ik fysiotherapeut, nu masseer ik medebewoners.

Vrijwilliger in de zorg: iets voor u?

Voor vrijwilligerswerk is geen opleiding nodig. Om wel de kaders van het werk aan te geven, werkt Interzorg met een vrijwilligersbeleid. Echter: trouw, inzet, een warm hart en interesse voor de ander zijn het allerbelangrijkst.
Besluit u om vrijwilliger bij ons te worden? Dan kunt u rekenen op een goede introductie en begeleiding, op zorgvuldige afspraken en op veel positieve momenten.

Voor een overzicht van de verschillende vrijwilligerstaken, het functieprofiel of om u aan te melden, klikt u hier.