Spring naar inhoud

Servicecentrum Interzorg behaalt Keurmerk Veiligvoedsel.nl

De productiekeuken en restaurant van het Servicecentrum van Interzorg in Assen hebben afgelopen donderdagmiddag, 23 september, het Keurmerk Veiligvoedsel.nl ontvangen. Tijdens een feestelijke uitreiking heeft Gert-Jan Hemmers, directeur van Stichting Veiligvoedsel.nl, het certificaat overhandigd aan Roelof Bos, teamleider INNService van Interzorg Noord-Nederland.

Copyright Willem de Flart

Met het Keurmerk Veiligvoedsel.nl toont het Servicecentrum aan dat zij voldoet aan de waren wettelijke eisen omtrent hygiëne en voedselveiligheid. Om in aanmerking te komen voor het Keurmerk Veiligvoedsel.nl dient een organisatie een 7,5 of hoger te scoren tijdens de keuring. Het Servicecentrum van Interzorg behaalde, na een toetsing op 398 punten, voor de productiekeuken en restaurant een 9,4. Waarmee het keurmerk ruimschoots is behaald.

Knappe teamprestatie!

Roelof Bos is dan ook zeer verheugd met het keurmerk én bijbehorende hoge cijfer. “Ik ben extra trots op de mensen die dit mogelijk hebben gemaakt. We moeten namelijk niet vergeten dat we dit binnen één jaar hebben gerealiseerd. Een nieuw pand waarbij alles nieuw is en echt alles nog moet worden opgebouwd. Dat is een vrij unieke, maar vooral knappe prestatie welke door het team is geleverd en hiervoor dan ook alle credits verdient!”

Servicecentrum Interzorg

Vanuit het Servicecentrum faciliteert Interzorg alle zorglocaties om mensen te ondersteunen hun eigen leven voort te zetten. Dit doet Interzorg met lekker en gezond eten en drinken, schone was, goede en op tijd geleverde hulpmiddelen. Uiteraard vanuit een maatschappelijk verantwoorde visie op zorg: denk aan een duurzaam en gehuurd pand, het gebruik van verse producten uit de regio en met oog voor de vitaliteit van medewerkers. Naast een eigen keuken en wasserij, zijn in dit pand ook de kantoren gevestigd.

Keurmerk Veiligvoedsel.nl

Doel van het Keurmerk Veiligvoedsel.nl

Veilig voedsel is voor iedereen de eerste levensbehoefte. Stichting Veiligvoedsel.nl maakt zich sterk voor herkenbare en werkbare voedselveiligheid in Nederland. Met de introductie van het Keurmerk Veiligvoedsel.nl is een zorginstelling in staat aan haar cliënten haar kookkwaliteit te tonen. De bewoners krijgen hierdoor de door velen verlangde keuze voor veilig en lekker eten.

Jaarlijks worden 300.000 tot 750.000 mensen ziek door het eten van besmet voedsel. Per jaar bezoeken gemiddeld 25.000 mensen een huisarts met klachten die veroorzaakt worden door een voedselinfectie en/ of een voedselvergiftiging.

Het aantal doden als gevolg van een voedselinfectie/vergiftiging ligt jaarlijks tussen de 20-200 mensen die sterven aan de gevolgen van besmet voedsel. Dit betekent dat er jaarlijks ongeveer evenveel mensen ziek worden en overlijden door een voedselbesmetting als aan de ziekte Aids en bijvoorbeeld een ontsteking aan de bovenste luchtwegen.