Activiteiten › Interzorg

Activiteiten

U heeft wellicht altijd een actief leven geleid en wilt ook nu niet de hele dag ‘achterover zitten’. Daarom organiseert ons team van professionele activiteitenbegeleiders in alle locaties vele verschillende activiteiten. Uw wensen, interesses en mogelijkheden vormen daarbij het startpunt.

Om slechts een selectie uit het huidige totaalaanbod te noemen: yoga, volks- en stijldansen, kaarsen maken, houtbewerking, computerles, deelnemen aan de visvereniging, fietsclub of leesgroep, een bijdrage leveren aan en bekijken van exposities. Kortom: u kunt te kust en te keur gaan.

Wilt u precies weten welke activiteiten er op dit moment worden georganiseerd op de locatie van uw keuze? Neemt u dan contact met ons op. Wij vertellen u er graag meer over.

“Ik ging vroeger bepakt en bezakt met de fiets op pad, kamperen in Groningen, Drenthe en Overijsel. Het is zo fijn dat Interzorg het hele zomerseizoen een eigen campingplek heeft bij het Ronostrand. Zo kan ik dat kampeergevoel weer eens ervaren.”

Activiteiten: passend & met een doel

Met het palet aan activiteiten worden verschillende doelen nagestreefd, zoals:

  • allereerst: plezier beleven
  • verbeteren en/of in stand houden van de (fijne of grove) motoriek
  • sociale contacten onderhouden
  • in stand houden of trainen van de concentratie
  • uitbreiden van vaardigheden

De activiteiten zijn er voor zowel mensen die zelfstandig wonen als voor mensen die wonen in één van de locaties van Interzorg. Is dat laatste op u van toepassing? Dan kan voor u een individueel plan worden opgesteld door onze activiteitenbegeleiders, passend bij uw specifieke wensen en mogelijkheden. Want wanneer u iets mist in het activiteitenprogramma, spannen de activiteitenbegeleiders zich in om uw wens mogelijk te maken.

Houtbewerking
Lezing Drents Archief
Biljarten
Dagbesteding De Spil
Kaarsen maken
Verven

Activiteiten voor mensen met dementie

De activiteiten voor mensen met dementie vraagt uiteraard een specifieke benadering. De (zintuiglijke) beleving en individuele begeleiding zijn daarin erg belangrijk. Zo worden er bijvoorbeeld uitjes georganiseerd naar de manege om de geur van hooi te ruiken en het briesen van de paarden te horen. Of genieten we in de tuin van bloemen en de zon in het gezicht. Muziek luisteren of helpen met koken, het zijn slechts een paar activiteiten uit het rijke aanbod binnen Interzorg. Elke keer stemmen de activiteitenbegeleiders opnieuw af: wat past op dit moment bij iemands wensen en mogelijkheden?

Geheugen- & Afasiekoor

Zingen is een bijzondere manier van communiceren – het haalt herinneringen naar boven, boort emoties aan en lijkt vaak ‘als vanzelf’ te gaan. In het bijzonder is zingen daarom een toegankelijke en stimulerende manier van communiceren voor mensen die problemen ondervinden met hun geheugen (dementie) of vanwege een neurologische oorzaak moeite hebben om de juiste woorden te vinden (afasie).  Daarom zijn binnen Interzorg twee soorten koren opgezet:

Voel u vrij om een keer te komen kijken, ook mantelzorgers zijn van harte welkom.

Kerkdiensten

Gemiddeld eens per maand (op sommige locaties vaker) vindt een kerkdienst plaats. Daarnaast verzorgt de Molukse gemeente elke zondag een dienst in de locatie Anholt.

Enthousiaste vrijwilligers & naasten

Op alle locaties zijn enthousiaste vrijwilligers actief. Als u daar behoefte aan heeft, kunnen zij u begeleiden bij de activiteiten. Maar uiteraard zijn ook uw naasten meer dan welkom om te helpen of met u mee te genieten. De deur staat altijd open.